Waarom SaaS Data Back-up & Recovery zelf regelen?

Waarom SaaS Data Back-up & Recovery zelf regelen?

Software-as-a-Service wordt met de dag populairder. Tegen het einde van 2021 zal 99% van de organisaties een of meer SaaS-oplossingen gebruiken. En met de toegenomen adoptie van deze applicaties, genereren zij bergen met data op allerlei verschillende plekken. Daardoor wordt het belang van een SaaS Data Back-up & Recovery plan en oplossing steeds groter. Maar waarom moet u uw SaaS Data eigenlijk überhaupt back-uppen? 

Waarom SaaS Data Back-up & Recovery?

Met een SaaS Data Back-up & Recovery oplossing voorkomt u onnodig gegevens verlies. Veel organisaties nemen aan dat dit in de applicatie zelf wel geregeld wordt. Let op, dat is hoogstens in beperkte mate het geval! Vaak is de beschikbaarheid goed geregeld, maar er zijn talloze redenen waarom u moet nadenken over het veiligstellen en beschikbaar maken van de data die u via SaaS-applicaties genereert. Wij hebben de vijf meest belangrijke redenen hieronder in willekeurige volgorde gerangschikt. 

Verbeter de beperkte bescherming door SaaS platformen

Wist u dat Microsoft 365, G Suite (Google Apps), Dropbox en Salesforce aanraden om zelf een back-up te regelen van de data die u met hun applicaties genereert? Het duurt vaak lang voordat gegevens door het platform zelf kunnen worden hersteld, als dat überhaupt al mogelijk is. En is er bijvoorbeeld standaard geen point in time herstel van mailboxen mogelijk. Bij veel organisaties is dit onbekend, maar ook onacceptabel. 

Voldoe aan wet- en regelgeving en gedeelde verantwoordelijkheid

Vanuit wet- en regelgeving, zoals AVG/GDPR, wordt voorgeschreven dat bescherming van SaaS-gegevens een gedeelde verantwoordelijkheid is. Dat betekent dat deze verantwoordelijkheid niet alleen bij het platform of de applicatie is, maar dat een organisatie dus over recovery oplossingen moet kunnen beschikken in het geval van een incident. Een veelgebruikte SaaS-oplossing als Microsoft 365 hanteert dit Shared Responsibility Model expliciet. Zo bent u bij Microsoft 365 zelf verantwoordelijk voor toegang tot en controle van gegevens die zich in de Office 365-infrastructuur bevinden. 

Creëer een vangnet voor menselijke fouten

Een account per ongeluk verwijderd, een kritieke e-mail gewist of een organisatie breed gedeeld document overschreven? Nachtmerriescenario’s die niet kunnen worden opgelost zonder een back-up- en hersteloplossing specifiek voor uw SaaS Data. 

Voorkom impact van synchronisatiefouten

Een veelvoorkomend maar zwaar onderbelicht item: problemen bij het synchroniseren van of updaten van meerdere SaaS-applicaties. Een typische bron van gegevensverlies waar u een alternatief scenario voor moet bedenken in uw SaaS Data Back-up & Recovery plan 

Heeft u hulp nodig?

DMP helpt organisaties over de hele wereld met SaaS Data Back-up & Recovery. Heeft u hulp of een kritische blik nodig bij het maken van een Disaster Recovery Plan? Of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op of bel +31 88 3282 648.

Meer informatie over SaaS Back-up


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring