Waarom organisaties kiezen voor Back-up & Disaster Recovery van Commvault

Waarom organisaties kiezen voor Back-up & Disaster Recovery van Commvault

Commvault is een datamanagement platform. Het bedrijf levert oplossingen voor back-up en recovery, cloud, virtualisatie, archivering, filesync en share. Door de jaren heen heeft het bedrijf het grootste portfolio ter wereld op het gebied van dataprotectie opgebouwd. Daardoor heeft Commvault volgens Gartner een leidende positie op het gebied van technologische visie en innovatie verkregen. Het bedrijf bouwt al haar software zelf, daardoor is de functionaliteit beschikbaar via één en dezelfde toegankelijke interface. Tienduizenden organisaties wereldwijd vertrouwen op deze Back-up & Disaster Recovery oplossing. In dit artikel gaan we verder in op waarom organisaties kiezen voor Commvault en wat hun ervaringen zijn.

Ervaringen van Commvault gebruikers

Gartner.com, het leidende en onderzoeks- en adviesbureau in de IT-sector, heeft een peer-review systeem ontwikkeld waarin IT-beslissers hun ervaringen met Back-up & Disaster Recovery oplossingen actief delen. Zij scoren de diverse oplossingen op verschillende indicatoren aan de hand van hun gebruikerservaringen. Wij vatten de ervaringen met Commvault hieronder samen:

  1. Keuzeproces

Commvault scoort op een schaal van 1 tot 5 een 4.6 voor wat betreft het keuzeproces. Dat betekent dat men tijdens de keuze-fase de wensen en eisen van een organisatie goed weet te vertalen naar een oplossing, snel reageert op eventuele vragen en redelijk flexibel is voor wat betreft pricing & contracting. Een mooie beoordeling!

Commvault keuzeproces

  1. Integratie en uitrol

Ook op het gebied van integratie en uitrol scoort men goed: een 4.5 op een schaal van 1 tot 5. Een opvallend feit is dat het merendeel van de klanten binnen 0 tot 3 maanden up-and-running is met de oplossing.

Commvault uitrol ervaringen

  1. Commvault Service & Support

Voor wat betreft Service & Support krijgt Commvault ook een mooi cijfer. Met een 4.6 geeft men aan dat er snel wordt gereageerd, de technical support van goede kwaliteit is en dat er een sterke community van gebruikers aanwezig is.

Commvault support ervaringen

Leestip: DMP is de eerste en enige Commvault Service Advantage Master partner ter wereld.

  1. Product capabilities

Misschien wel de belangrijkste vraag, voldoet men aan de wensen en eisen van de klanten? Met een 4.7 lijkt het erop dat men voldoende functionaliteit biedt om aan de scenario’s van haar klanten te voldoen.

Commvault capabilities

Alle ervaringen met Commvault kunt u hier lezen op de website van Gartner.

De vijf meest genoemde redenen om voor Commvault te kiezen

Wat mooi is aan de Gartner Peer Reviews, is dat men de meest genoemde redenen geeft waarom gebruikers voor Commvault kiezen. De top vijf met meest genoemde redenen is:

  • Verbeteren Compliance & Risk Management
  • Interne / operationele efficiency bereiken
  • Verbeteren wendbaarheid van de organisatieprocessen
  • Cost management
  • Innovatie bevorderen

Waarom kiezen voor Commvault

Meer weten?

Bent u op zoek naar een partner? Of wilt u meer weten Back-up & Disaster Recovery oplossing van Commvault? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina of bel met +31 88 3282 648.

Wilt u meer informatie?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring