Blog: Waarom kiezen organisaties voor Back-up & Disaster Recovery van Cohesity?

Blog: Waarom kiezen organisaties voor Back-up & Disaster Recovery van Cohesity?

In dit artikel leggen we op basis van ervaringen van gebruikers uit waarom organisaties kiezen voor Cohesity Back-up & Disaster Recovery. Allereerst is het belangrijk om te weten wat Cohesity doet en welk probleem het oplost. Organisaties merken dat zij steeds meer data genereren en dat deze data op een groot aantal verschillende plekken is opgeslagen. Meer dan 80% van alle bedrijfsdata bevindt zich in fileshares, object stores, archieven, back-ups, en datasets die worden gebruikt voor test/ontwikkeling en analyse. En al die data moet wel worden beveiligd, beheerd en geanalyseerd. Dat kost IT-afdelingen meer en meer mankracht, tijd, geld en energie. Cohesity noemt dit probleem Mass Data Fragmentation. En dat probleem wordt steeds groter, want de hoeveelheid data neemt snel toe. Daar heeft Cohesity een oplossing voor ontwikkeld. waarbij data uit alle bronnen vanuit één interface wordt beveiligd, beheerd en geanalyseerd.

Ervaringen van Cohesity gebruikers

Gartner.com, het leidende en onderzoeks- en adviesbureau in de IT-sector, heeft een peer-review systeem ontwikkeld. IT-beslissers delen zo hun ervaringen met Back-up & Disaster Recovery . Zij scoren de diverse oplossingen op verschillende indicatoren aan de hand van hun gebruikerservaringen. Wij vatten de peer-reviews over Cohesity hieronder samen:

  1. Keuzeproces

Op een schaal van 1 tot 5 krijgt Cohesity een 4.8 voor de manier waarop het keuzeproces is ingericht. Het bedrijf begrijpt de wensen en eisen van een organisatie, reageert snel op vragen en biedt flexibiliteit als het gaat om pricing en contracten.

Cohesity - Evaluation and Contracting

  1. Integratie en uitrol

Ook op het gebied van integratie en uitrol krijgt het bedrijf een 4.8 op basis van (op dit moment, 28 januari 2021) 175 peer-reviews. Wat opvalt, is dat een Cohesity implementatie en uitrol in veruit het grootste deel van de gevallen in minder dan 3 maanden voltooid is! Klanten roemen daarnaast het gemak waarmee de oplossing is geïmplementeerd, eventueel met partners.

Cohesity - Integration & Deployment

  1. Cohesity Service & Support

Cohesity komt super goed uit de bus als het gaat om Service & Support. Ook hier scoort men een 4.8 op een schaal van 5. Erg belangrijk als u een nieuwe oplossing wil implementeren. Klanten geven aan dat de technische know-how zeker aan boord is als het gaat om Cohesity support.

Cohesity - Service & Support

  1. Product capabilities

Eindgebruikers kijken altijd met een kritische blik naar de oplossingen die men heeft draaien. Logisch, want de continuïteit van de organisatie hangt ervan af. Ondanks dat, scoort Cohesity erg hoog als het gaat om de mogelijkheden die de oplossing biedt. Het gebruiksgemak is met een 5 uit 5 zelfs ongeëvenaard. Essentieel, want dat is precies de belofte die Cohesity aan haar klanten doet: data uit verschillende bronnen eenvoudig beheren, beveiligen en analyseren. Of uw data nu on-premises staat, of in de (public) cloud, Cohesity gaat er volgens de gebruikers goed mee om.

Cohesity - Product capabilities

Het volledige rapport over Cohesity kunt u hier lezen op de website van Gartner.

De vijf meest genoemde redenen om voor Cohesity te kiezen

In het Gartner rapport over ervaringen van Cohesity gebruikers komt heel duidelijk naar voren waarom organisaties voor Cohesity kiezen. Dat treffen we aan in sectie 5, de Additional Context. De vijf meest genoemde redenen waarom men voor Cohesity kiest zijn:

  • Interne / operationele efficiency bereiken
  • Innovatie bevorderen
  • Cost management
  • Verbeteren Compliance & Risk Management
  • Verbeteren wendbaarheid van de organisatieprocessen

Cohesity - Reasons to buy

Meer weten over Cohesity?

Bent u op zoek naar een Cohesity partner? Of wilt u meer weten Back-up & Disaster Recovery oplossing van Cohesity? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina of bel met +31 88 3282 648.

Meer weten over Cohesity?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring