VolkerWessels kiest voor DMaaS

VolkerWessels kiest voor DMaaS

VolkerWessels is sinds kort overgegaan op een centrale organisatie. In plaats van vier verschillende ICT-afdelingen met ieder een eigen datacenter, loopt alles nu via één ICT-organisatie en één datacenter. Hierbij heeft DMP geholpen door de hardware te leveren. 

Familiebedrijf VolkerWessels is een internationaal bouwconcern met zo’n 13.000 medewerkers, verdeeld over ruim 100 werkmaatschappijen. Het grote familiebedrijf is actief op het gebied van infra, energie, telecom, bouw en vastgoed. Met al deze disciplines ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt VolkerWessels complete gebieden. Het streven is steeds om projecten duurzaam, innovatief en toekomstgericht uit te voeren. Digitalisering is hiervoor een belangrijke aanjager.  

Bij het bedrijf was behoefte aan standaardisering en centralisering van de ICT om medewerkers beter en sneller te voorzien van de juiste applicaties. De werkmaatschappijen maken volop gebruik van applicaties en systemen, die tot dusver waren verdeeld over diverse organisaties. Deze behoefte vormde de aanleiding van het programma Ease (Efficiënt, automatisch, schaalbaar en eenvoudig) en de oprichting van een centrale beheerorganisatie: VolkerWessels ITBV. Lees hier het volledige persbericht. 

DMP en VolkerWessels werken al jarenlang samen. Met deze nieuwe uitvraag hebben wij samen met Dell de handen in één geslagen om een platform te leveren die voldoet aan de wensen van VolkerWessels. Wij hebben een schaalbaar, flexibel en kostenefficiënt platform neergezet die voldoet aan de wensen en eisen van VolkerWessels. Daarnaast hebben wij een koppeling gemaakt vanaf dit platform naar onze eigen Cloud, de DMaaS Cloud.   

“Ons uitgangspunt is altijd dat data efficiënt, tijdbesparend en veilig opgeslagen en beheerd moet worden. Samen met Dell Technologies hebben we de infrastructuur van VolkerWessels ITBV eerder al opgezet. Op basis van de constructieve samenwerking in het verleden, kregen we de kans om de infrastructuur te moderniseren. VolkerWessels hanteert een cloud strategie en daar hebben we op ingespeeld met een combinatie van onze DMaaS en de Dell Integrated System for Microsoft Azure Stack HCI. Het resultaat is een zeer flexibel en schaalbaar platform dat zowel aan de huidige als aan de toekomstige eisen van VolkerWessels voldoet. We gaan de toekomst dan ook met elkaar en met vertrouwen tegemoet.” Ian Koch, Salesmanager bij DMP.

Benieuwd hoe onze samenwerking is gegaan? Bekijk hier de video.  

 


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring