Blog: Vijf tips voor een goede back-up oplossing

Blog: Vijf tips voor een goede back-up oplossing

Back-up was vaak een sluitpost in een organisatie, maar actuele uitdagingen zorgen ervoor dat een goede back-up en recovery strategie essentieel is voor de continuïteit van uw processen. Ransomware, de opkomst van SaaS-applicaties zoals Office 365 en Salesforce, maar ook het veiligstellen en beschermen van uw cloud data: back-up wordt steeds belangrijker. Onze slogan is niet voor niks ‘Your Data in Safe Hands’, want onze experts helpen bedrijven over de hele wereld met precies dit vraagstuk. Zij verzamelden vijf back-up tips waar u op moet letten bij uw back-up oplossing.

Zorg voor één back-up oplossing

Als je bij een incident moet terugvallen op meerdere pakketten, dan komt dat de kwaliteit vaak niet ten goede. En omdat back-up lange tijd een sluitpost in een organisatie is geweest, is er vaak niet voldoende beheercapaciteit om de oplossing goed te onderhouden. Daarnaast kost een oplossing met meerdere pakketten u extra disk ruimte, omdat globale efficiëntietechnieken ontbreken.

Verzeker je ervan dat de back-up compleet is

Het klinkt eenvoudig, maar wij komen het toch vaak tegen: net die ene nieuwe server vergeten in de back-up te zetten. Dat gebeurt vanwege allerlei redenen. Druk op het project, gebrek aan capaciteit, maar een volledige back-up is essentieel om dataverlies te voorkomen. Maak back-up een standaard onderdeel van projecten en deployments.

Maak back-up beleid

Ook dit is eigenlijk een open deur, maar vaak genoeg komt de praktijk niet overeen met verwachtingen. Bespreek elementaire zaken, zoals back-up frequentie en retentie, en leg de uitkomsten vast. Zorg ook jaarlijks dat de eisen en wensen overeen komen met de inrichting.

Gebruik de laatste technologie voor uw back-up oplossing

Infrastructuur, virtualisatie, containers, micro-services, cloud en server-less. Het zijn zomaar een paar begrippen die we tegenkomen en ook deze data moet worden veilig gesteld. Zorg dat uw back-up oplossing hierop ingericht is! Begin hier vroeg mee in een project of traject dat nieuwe technologie introduceert en vraag hier actief naar. Denk ook aan zaken als deduplicatie, live restore en storage integratie om de back-up goed en efficiënt te maken.

En als laatste: testen, testen, testen

Last but certainly not least, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: test minimaal twee keer per jaar een aantal scenario’s. Niks is vervelender dan als het echt nodig is niet weten of een restore werkt of hoe lang deze ongeveer duurt. Indien mogelijk kun je deze testen vaak automatiseren en hier een rapportage van laten maken.

Worstelt u met het veiligstellen van uw kostbare data? Of wilt u naar aanleiding van deze back-up tips meer weten over de back-up dienstverlening van DMP? Neem dan contact met ons op via +31 88 3282 648.

 

 

Meer weten over Back-up of Back-up-as-a-Service?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring