Ransomware:

Het is een plaag voor veel organisatie: ransomware. Steeds vaker lopen organisaties in binnen- en buitenland tegen deze uitdaging aan. Maar wat is het precies? Hoe wordt u geïnfecteerd? En vooral, hoe kunt u zich beschermen tegen ransomware?

Wat is ransomware?

Ransomware, oftewel ransom malware, is een schadelijke vorm van software die computers of servers infecteert waardoor gebruikers geen toegang krijgen tot hun bestanden. Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Voor criminelen is dit een manier om geld te verdienen. Voordat gebruikers weer toegang krijgen tot hun bestanden moeten zij immers losgeld betalen. Een bekend en recent voorbeeld van een ransomware-hack in Nederland is dat van de Universiteit Maastricht.

Meer weten over wat ransomware is en wat u ertegen doet? Lees hier alles over wat ransomware is en welke typen er zijn.

Wat kunt u ertegen doen?

Ondanks alle anti-virus en anti-spam software is een menselijke fout nog altijd mogelijk. Daarom staan wij voor een integrale aanpak Natuurlijk is het belangrijk om u te beschermen tegen deze bedreiging met up-to-date anti-virus- en anti-spam-software. Daarnaast is het belangrijk om uw gebruikers te informeren over mogelijke bedreigingen. Om er voor te zorgen dat kritische systemen niet ten prooi vallen aan deze bedreigingen bieden we de mogelijkheid om uw dataopslag systemen te analyseren op beveiligingsrisico’s en waar nodig hardening toe te passen. Zodoende verkleint u de kans dat een aanval leidt tot algehele uitval van al uw IT systemen.

Onlangs gaven wij tijdens een webinar een live demonstratie van hoe u snel en effectief kunt optreden tegen ransomware. Bekijk de registratie hier.

Oplossingen voor ransomware

Een ransomware aanval is dus niet altijd te voorkomen, maar een solide recovery-strategie zorgt ervoor dat de schade van een aanval beperkt blijft en dat de aanval u geen Bitcoin kost. Daar hebben wij verschillende oplossingen voor. Onze experts helpen u bij het inrichten van de juiste oplossing. Bekijk bijvoorbeeld eens onze pagina met alles wat u moet weten over Disaster Recovery. Aan de hand van een Disaster Recovery Plan zorgen we ervoor dat uw organisatie na een incident snel weer up-and-running is. Dat doen wij samen met onze partners Zerto, Commvault, Cohesity & NetApp. Samen met hen nemen wij u de zorg rondom een mogelijke aanval uit handen.

Leestip: Isah moderniseert back-up en recovery.

Meer informatie over bescherming tegen Ransomware?

Partners

Gerelateerde oplossingen

Disaster Recovery

Bescherming van data is belangrijk, maar beschikbaarheid misschien nog wel meer. Met een veilige kopie van uw bedrijfsdata in de cloud bent u weliswaar beschermd...
Lees meer

Back-up

Als tijdgebrek leidend wordt voor IT-management, is back-up vaak het kind van de rekening. Systemen worden ooit aangeschaft, geïnstalleerd en een ‘groen lampje’ moet voldoende...
Lees meer

Heeft u een vraag over DR of andere oplossingen?

Neem contact met ons op

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring