Ransomware:

Het is een plaag voor veel organisatie: ransomware. Maar wat is het precies? Hoe wordt u geïnfecteerd? En vooral, hoe kunt u zich beschermen tegen ransomware?

Wat is ransomware?

Ransomware, oftewel ransom malware, is een schadelijke vorm van software die computers of servers infecteert waardoor gebruikers geen toegang krijgen tot hun bestanden. Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Voor criminelen is dit een manier om geld te verdienen. Voordat gebruikers weer toegang krijgen tot hun bestanden moeten zij immers losgeld betalen. Een bekend en recent voorbeeld van een ransomware-hack in Nederland is dat van de Universiteit Maastricht.

Hoe werkt het?

Kwaadaardige ramsomware-software, vaak een Cryptolocker genoemd, versleutelt data, bestanden of zelfs complete serversystemen. Eén nietsvermoedende gebruiker die per ongeluk klikt op een verkeerde link in een e-mail en de hele organisatie kan worden platgelegd. Dat doet het met behulp van een private-public sleutelpaar. De data van uw organisatie is niet meer bereikbaar en kan alleen ontsloten worden met behulp van de private key. Deze is in bezit van de aanvallende partij en zij willen daar losgeld voor ontvangen.

Bescherming tegen ransomware

Als DataManagement specialiten staan wij voor een integrale aanpak. Natuurlijk is het belangrijk om u te beschermen tegen deze bedreiging met up-to-date anti-virus- en anti-spam-software. Daarnaast is het belangrijk om uw gebruikers te informeren over de bedreigingen van phishing-mails. Daar komt dit type virussen toch vaak vandaan.

Download ons gratis E-Book over Disaster Recovery

Om er voor te zorgen dat kritische systemen niet ten prooi vallen aan deze bedreigingen bieden we de mogelijkheid om uw dataopslag systemen te analyseren op beveiligingsrisico’s en waar nodig hardening toe te passen. Zodoende verkleint u de kans dat een ransomware aanval leidt tot algehele uitval van al uw IT systemen. Daarnaast monitoren wij actief ongebruikelijke activiteiten binnen uw filesystemen en reageren wij hier adequaat op.  Mocht u toch zijn aangevallen, dan kan een solide recovery-strategie zorgen dat de schade beperkt blijft en dat de aanval u geen Bitcoin kost. Daar hebben wij verschillende oplossingen voor.

Leestip: Isah moderniseert back-up en recovery.

Oplossingen voor ransomware

Een ransomware aanval is niet altijd te voorkomen, maar een solide recovery-strategie zorgt ervoor dat de schade van een aanval beperkt blijft. Onze experts helpen u bij het inrichten van de juiste oplossing. Bescherming bieden wij samen met onze partners  Zerto, Commvault, Cohesity & NetApp. De oplossingen die wij bieden zijn onder andere Disaster Recovery en Back-Up. Wanneer u ervoor kiest om deze oplossingen als een dienst af te nemen, nemen wij u de zorg over een mogelijke aanval uit handen.

Meer informatie over bescherming tegen Ransomware?

Partners

Gerelateerde oplossingen

Disaster Recovery

Bescherming van data is belangrijk, maar beschikbaarheid misschien nog wel meer. Met een veilige kopie van uw bedrijfsdata in de cloud bent u weliswaar beschermd...
Lees meer

Back-up

Als tijdgebrek leidend wordt voor IT-management, is back-up vaak het kind van de rekening. Systemen worden ooit aangeschaft, geïnstalleerd en een ‘groen lampje’ moet voldoende...
Lees meer

Heeft u een vraag over DR of andere oplossingen?

Neem contact met ons op
Contact
Algemeen
T +31 85 401 34 34
E info@dm-p.com

Support
T +31 85 401 34 30
E support@dm-p.com

© DataManagement Professionals - Privacy - Cookieverklaring