Salesforce Back-up & Recovery: alles wat u moet weten

Salesforce Back-up & Recovery: alles wat u moet weten

De gegevens in uw CRM-systeem zijn cruciaal voor het succes van uw organisatie en de continuïteit ervan. Met zo’n 4 miljoen installaties wereldwijd is Salesforce de absolute marktleider op CRM-gebied. Eind mei 2020 maakte Salesforce bekend per 31 juli 2020 te stoppen met haar standaard back-up en recovery mogelijkheden. Salesforce adviseert haar gebruikers om zelf de back-up van de CRM-data te gaan verzorgen. Alles wat u daarover moet weten treft u in dit artikel aan.

Salesforce Data Back-up Recovery vervalt

Data Back-up Recovery is een service van Salesforce. Hiermee kunt u Salesforce vragen om ‘verloren’ gegevens terug te halen. Het zelfstandig terughalen van data is niet mogelijk. En nadat u een verzoek heeft ingediend, duurt het ongeveer 6-8 weken voordat de gegevens zijn hersteld. Daarna zijn nog allerlei handelingen aan klantzijde noodzakelijk. Een periode van 6 tot 8 weken is voor geen enkele organisatie acceptabel. CRM-data zijn immers essentieel voor het operationeel en commercieel proces. Daarnaast was het proces, volgens Salesforce zelf, ook zeer omslachtig en tijdrovend. Per 31 juli stopt men dan ook met het aanbieden van back-up en recovery mogelijkheden.

Back-up van Salesforce data door DMP

Dat Salesforce stopt met Data Backup Recovery betekent niet dat u er alleen voor staat. Wij bieden een helpende hand! Onze Salesforce Back-up & Recovery oplossing integreert met APIs van Salesforce. Op deze manier wordt uw data direct en volledig geautomatiseerd veiliggesteld richting een opslaglocatie naar uw keuze. Dit kan een lokale opslaglocatie zijn maar ook in de Cloud. Onze oplossing zorgt ook voor encryptie, deduplicatie en indexering van deze data. Uw Salesforce-data worden daarmee beschermd en gecomprimeerd opgeslagen tot dat u ze nodig heeft. Dan herstellen we uw gegevens volgens vooraf afgesproken SLA’s.

Flexibele dienstverlening

Tegenwoordig is flexibiliteit het toverwoord en deze flexibiliteit bieden wij u graag. Zo kan onze Salesforce Back-up & Recovery oplossing op meerdere manieren worden afgenomen. Variërend tot een investering voor langere termijn tot een pay-pay-use dienstverlening. Dan betaalt u enkel voor het aantal users en de hoeveelheid data die u opslaat.

Met onze Salesforce Back-up & Recovery oplossing is van alles mogelijk. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of bel met +31 88 3282 648.


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring