Overzicht op data is noodzakelijk voor een veilig gebruik van de cloud

Overzicht op data is noodzakelijk voor een veilig gebruik van de cloud

Het is u vast niet ontgaan dat de adoptie van cloud applicaties enorm versneld is afgelopen jaren. Dit komt mede door de stijging van hybride of remote werken. Uit ‘onderzoek van ondernemen in personeel’ is gebleken dan 56% remote wil blijven werken, ook na corona. Dat betekent dat het gebruik van cloud applicaties nóg meer gaat stijgen!  

Veel organisaties gebruiken verschillende cloud applicaties. Hierdoor kunt u het overzicht kwijtraken. Er zijn verschillende manieren van cloud applicaties. Denk aan bijvoorbeeld Microsoft Office 365 back-up. Björn Boot, Product Manager DMaaS & Cloud Solutions van DMP, vertelt hier meer over in het Financieele Dagblad.  

Microsoft Office 365 bestaat uit verschillende internetdiensten: SharePoint, OneDrive, Outlook, Teams. “Als klant van deze dienstverlening raak je daardoor soms het overzicht kwijt waar de data staat”, zegt Björn Boot. En dat probleem wordt groter bij nog meer clouddiensten. “Elke online technologie krijgt weer zijn eigen interface erbij. De vraag is hoe dat te managen.” 

De oplossing? “Datamanagement-as-a-Service”, zegt Boot. “Niet alleen back-up, maar ook restore. Het systeem geeft info; bijvoorbeeld over de locatie van data, en biedt een compliance-service met inzicht in datastromen en communicatiestromen. En wanneer je ransomware hebt, kan je altijd terug naar de data van voor de versleuteling.” 

“Als organisatie wil je de controle blijven houden”, besluit Boot. “Met deze oplossing behoud je die. Je kan er verschillende datatechnologieën in onder brengen zodat meteen duidelijk is waar gevoelige data staat, on premise of in de public cloud. De oplossing houdt bij wat er gebeurt en onderneemt direct actie bij versleuteling. Het is als een verzekeringspolis.” 

Volledige artikel lezen? Dat kan hier: https://contentway.eu/nl/artikelen/10442/weet-jij-waar-je-data-staat


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring