Object Storage

Object Storage:
Schaalbaar en kostenefficiënt

Het is een bekend fenomeen: de berg data die uw organisatie genereerd groeit ongekend hard. Zeker waar het gaat om ongestructureerde data. Door die alsmaar toenemende berg data lopen organisaties steeds vaker tegen de uitdaging aan om deze gegevens op een behapbare en kostenefficiënte manier op te slaan en te beschermen. Precies voor deze uitdaging biedt Object Storage een oplossing.

Object storage: wat is het?

Bij Object Storage wordt elk stuk data als een object behandeld. Deze objecten worden opgeslagen in één storagepool en voorzien van uitgebreide metadata en een uniek ID. Door data op deze manier op te slaan, is de data eenvoudig toegankelijk en snel beschikbaar. Ook biedt Object Storage een ongekende schaalbaarheid, precies waar organisaties op dit moment tegenaan lopen, omdat er geen beperkingen en limieten zijn die traditionele hiërarchische structuren wél hebben. Hierdoor is Object Storage bij uitstek geschikt voor het opslaan van grote hoeveelheden ongestructureerde data. Uiteraard is de bescherming ook op verschillende manieren te regelen, van erasure coding, replicatie en het locken van objecten.

Leestip: DMP introduceert beheerde Object Storage dienst.

Hoe werkt Object Storage?

Een mooie analogie voor een Object Storage-omgeving is een garderobe. U levert uw jas (de data) in en krijgt daar een label voor terug waarmee u de jas op ieder gewenst moment op kunt vragen. In deze video leggen wij meer uit over hoe Object Storage werkt:

StorageGrid van NetApp

Voor onze Object Storage oplossing werken wij nauw samen met onze partner NetApp en haar StorageGRID oplossing. StorageGRID is een software defined, object-based storageplatform. StorageGRID slaat ongestructureerde gegevens op grote schaal op en beheert deze. Data wordt op de juiste locatie, op het juiste moment en op de juiste storagelaag geplaatst, waardoor workflows worden geoptimaliseerd en de kosten worden verlaagd.

Contactpersoon

Tim de Zwart
Tim de Zwart
+31 88 3282 648
tdezwart@dm-p.com

Uw uitdaging

Gebruik ik mijn storage wel efficiënt genoeg? Heb ik veel koude data op dure systemen staan?
Lees meer

Gerelateerde oplossingen

HCI

HyperConverged Infrastructure (HCI) is een combinatie van storage, compute en...
Lees meer

Back-up Storage

Als het gaat om back-up storage maken we onderscheid tussen...
Lees meer

Productie Storage

DMP adviseert Productie Storage op basis van uw eisen en...
Lees meer

DMaas CloudDrive

Loopt u tegen de grenzen aan van de capaciteit van...
Lees meer

Wilt u meer weten over Object Storage of onze andere oplossingen?

Neem contact met ons op

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring