HCI

HCI:

HyperConverged Infrastructure (HCI) is een combinatie van storage, compute en software om een schaalbare oplossing neer te zetten met componenten en uitbreidingen die op elkaar afgestemd zijn en gegarandeerd goed samen werken. HCI maakt het mogelijk om zeer snel en eenvoudig een volledige storage en compute neer te zetten. Nagenoeg elke workload kan hierop draaien. Daarnaast is HCI zeer eenvoudig te beheren. Updates en firmware worden door de leverancier als één package gebundeld voor een eenvoudige uitrol van de oplossing. Inmiddels zijn er behoorlijk wat leveranciers op de markt, allemaal met hun voor- en nadelen en specifieke use-case. DMP heeft gekozen voor NetApp HCI.

NetApp HCI is een zogenaamde 2.0 oplossing. Elke component functioneert onafhankelijk en kan uitgebreid worden. Daarnaast zijn alle componenten op elkaar afgestemd. Ook is er een deployment engine die zorgt voor een gestroomlijnde uitrol binnen het uur. Deze deployment engine zorgt ook voor configureren van extra nodes of uitbreidingen.

HCI: Gegarandeerde performance

NetApp kiest ervoor om storage nodes zijn eigen processoren en geheugen te geven. NetApp garandeert zo de performance per storage node. Ook hebben storage acties geen impact op de draaiende omgeving. Bijkomend voordeel is dat de aangeschafte compute resources volledig beschikbaar zijn. Dit is lang niet bij alle oplossingen het geval. Op de storage staat dan ook globale deduplicatie altijd aan, zonder impact, maar met grote besparingen! Door deze scheiding is het ook mogelijk om compute en storage onafhankelijk van elkaar uit te breiden, dit kan grote voordelen hebben, met name op gebied van licenties. Ook heeft NetApp een keuze gemaakt in een zeer breed en diep CPU programma waardoor er voor elke workload en licentie een passende configuratie mogelijk is.

Scale-out SolidFire systeem

Als storage binnen de HCI oplossing kiest NetApp voor het beproefde scale-out SolidFire systeem. Deze all-flash storage oplossing heeft zijn waarde en kracht ruimschoots bewezen in de serviceprovider markt. NetApp HCI kan elke workload aan. Dat komt door de gegarandeerde performance van minimaal 50.000 input output operaties per seconde per storage node en een zeer goed quality of service (QoS) systeem.

Configuratie

NetApp HCI wordt geleverd in 2 rack units hoge chassis met daarin plaats voor vier nodes. Dit kunnen compute of storage nodes zijn. De basis configuratie moet bestaan uit minimaal 4 storage nodes en twee compute. Daarna kan het systeem uitgebreid worden met steeds 1 of meerdere nodes. Hierbij kan je verschillende storage nodes (capaciteit en performance) en compute configuraties mixen. Voor VDI is een speciale uitbreiding die beschikt over nVidia GPU’s. Deze kan tot 128 gebruikers op een unit draaien. Om eventuele file workload te draaien kan HCI worden uitgebreid met NetApp OnTap select. Dit is de software defined storage versie van het bekroonde OnTap storage operating system. De storage kan ook extern (buiten de HCI omgeving) via 10 Gbit iSCSI aangeboden worden. Hierbij geld dezelfde performance garantie en gebruik van QoS.

Uw uitdaging

Ik vind het lastig om efficiënt om te gaan met mijn storage.
Lees meer

Gerelateerde oplossingen

Back-up Storage

Als het gaat om back-up storage maken we onderscheid tussen...
Lees meer

Object Storage

Het is een bekend fenomeen: de berg data die uw...
Lees meer

Productie Storage

DMP adviseert Productie Storage op basis van uw eisen en...
Lees meer

DMaas CloudDrive

Loopt u tegen de grenzen aan van de capaciteit van...
Lees meer

Heeft u een vraag over HCI of andere oplossingen?

Neem contact met ons op

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring