Back-up Storage

Back-up Storage:
Voldoe aan uw back-up wensen en eisen

Als het gaat om back-up storage maken we onderscheid tussen disk-based systemen, object storage en deduplicatie hardware. De keuze voor een back-up storage systeem baseren wij onder andere op de gebruikte back-up software en de wensen en eisen voor wat betreft recovery point objective (hoe vaak wil ik een back-up maken), recovery time objective (hoe snel wil ik een back-up terugzetten) en de gewenste retentie. Vaak gebruiken we een combinatie van verschillende storage oplossingen om aan alle eisen en wensen te voldoen.

Deduplicatie

Deduplicatie van back-up data biedt grote voordelen, zoals significante kostenbesparingen. Het volume van uw back-up wordt dan immers kleiner. Deze techniek zorgt ervoor dat alleen unieke blokken worden opgeslagen op de back-up storage, dit wordt vaak gecombineerd met een vorm van compressie. Ook het repliceren van back-up data naar een tweede (externe) locatie gaat veel efficiënter. Wanneer deduplicatie geen onderdeel van uw back-up software is, zijn er mogelijkheden om deduplicatie via een hardware appliance aan te bieden.

Object-storage

Object storage is een manier van opslag die zeer schaalbaar is en een zeer goede prijs biedt. Het object storage platform slaat data op in zogenaamde buckets. De data in een bucket is adresseerbaar via een uniek id, dus niet via een schijfletter of pad. Zolang je het ID weet, kun je bij de data. Dit maakt het mogelijk om zonder limieten grote hoeveelheden data voor lange termijn op te slaan. Dit maakt het uitermate geschikt voor lange termijn retentie, digitale beeldbanken of als opslag achter een document management systeem.

Contactpersoon

Martijn van Impelen
Martijn van Impelen
+31 88 3282 648
mvanimpelen@dm-p.com

Uw uitdaging

Back-up op tape werkt niet meer voor onze organisatie.
Lees meer

Gerelateerde oplossingen

HCI

HyperConverged Infrastructure (HCI) is een combinatie van storage, compute en...
Lees meer

Object Storage

Het is een bekend fenomeen: de berg data die uw...
Lees meer

Productie Storage

DMP adviseert Productie Storage op basis van uw eisen en...
Lees meer

DMaas CloudDrive

Loopt u tegen de grenzen aan van de capaciteit van...
Lees meer

Gerelateerde cases

Landal Greenparks

Landal GreenParks centraliseert en versnelt haar back-up.
Lees meer

Bell ID

De toenemende virtualisering van servers bij het Rotterdamse technologiebedrijf Bell ID in Rotterdam leidde tot knelpunten in het back-up proces. Technologiebedrijf Bell ID standaardiseert op...
Lees meer

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim zocht voldoende capaciteit om groei in de toekomst op te vangen met optimale prestaties. Windesheim versnelt en vereenvoudigt storage en back-up met DMP.
Lees meer

NLR

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum implementeert samen met DMP en NetApp een snelle, betrouwbare en rendabele back-up.
Lees meer

Heeft u een vraag over Back-up Storage of andere oplossingen?

Neem contact met ons op

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring