Vijf feiten over SaaS Data:

SaaS is hot! Waren software-as-a-service (SaaS) en de cloud een aantal jaar geleden nog spannend en onzeker, inmiddels is het gebruik van SaaS apps gemeengoed geworden. Wij hebben vijf interessante feiten over SaaS Data op een rij gezet. 

Feit 1: Adoptie SaaS-apps versnelt 

De SaaS Explosion. Zo noemen analisten de huidige ontwikkelingen in de ICT-markt. Tegen het einde van 2021 zal 99% van de organisaties een of meer SaaS-oplossingen gebruiken. En het unieke aantal SaaS-apps dat per bedrijf in gebruik is stijgt ieder jaar met ongeveer 30%. 

Feit 2: Hoeveelheid SaaS Data groeit explosief

Door de snelle adoptie van SaaS apps, neemt ook de gegenereerde data toe. Volgens BMC groeit de SaaS-markt momenteel met 18% per jaar en neemt daardoor de gegenereerde data exponentieel toe. In sommige gevallen wordt op tientallen plaatsen data gegenereerd. Dat noemen we Mass Data Fragmentation, wat op zichzelf weer allerlei uitdagingen met zich meebrengt.  

Feit 3: SaaS is here to stay

Dat SaaS een blijvertje is, dat is wel zeker. Volgens Gartner zullen de SaaS-uitgaven tussen 2017 en 2022 naar verwachting met 241% toenemen. Bedrijven schatten dat 70% van de zakelijke apps die ze tegenwoordig gebruiken SaaS-gebaseerd is. Tegen 2025 zal 85% van de zakelijke apps die ze gebruiken SaaS-gebaseerd zijn. 

Feit 4: Het beheren van SaaS Data kost veel tijd

Meer handmatig werk, saaie repetitieve taken… De vierde van onze feiten over SaaS Data is erg herkenbaar voor beheerders, want helaas is het beheer van SaaS apps en data nog niet op het niveau van waar het moet zijn.  Zo’n 34% van de IT-teams besteedt de helft van hun week of meer aan het handmatig beheren van hun SaaS-omgeving, terwijl ruim 40% van de informatiewerkers minstens een kwart van de week besteedt aan repetitieve taken (bron). Automatiseren of uitbesteden van deze het beheren van de SaaS Data staat daarom hoog op de agenda. Hoe u dit kunt bereiken treft u op onderstaande pagina’s aan: 

Data-Management-as-a-Service (DMaaS): Maak gebruik van onze expertise, kennis en ervaring via DMaaS. Variërend van back-up en disaster recovery tot en met volledige uitbesteding via managed services. 

Feit 5: Veiligheid is een uitdaging

De belangrijkste zorg van IT Managers en CIO is de veiligheid van de data die zij creëren via SaaS apps. Want veel bedrijven weten het niet, maar het SaaS-platform zelf heeft vaak geen volledige back-up & recovery oplossing. Gartner schat dat tot 2024 de meeste ondernemingen zullen blijven worstelen met het adequaat managen van de veiligheid van cloud data (bron). En dan hebben we het nog niet eens over privacy, toegangsproblemen en insider threats. Enorme aandachtspunten voor iedere organisatie die gebruik maakt van SaaS-oplossingen. Het veiligstellen en weer beschikbaar maken van SaaS-data is één van onze belangrijkste speerpunten: 

SaaS Data Back-up & Recovery: Omdat er zoveel data, bestanden en workloads worden gegenereerd via SaaS apps is het steeds belangrijker om u af te vragen hoe u deze data veiligstelt en weer beschikbaar maakt. Dat doen wij voor u met onze SaaS Data Back-up & Recovery oplossing.

Heeft u hulp nodig?

DMP helpt organisaties over de hele wereld met SaaS Data Back-up & Recovery. Heeft u hulp of een kritische blik nodig bij het maken van een Disaster Recovery Plan? Of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op of bel +31 88 3282 648.

Meer weten over SaaS Data Back-up

Contactpersoon

Lieke Hofland
Lieke Hofland
+31 88 3282 648
lhofland@dm-p.com

Gerelateerde oplossingen


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring