Disaster Recovery:
Snel weer aan de slag na een incident

Bescherming van data is belangrijk, maar beschikbaarheid misschien nog wel meer. Met een veilige kopie van uw bedrijfsdata in de cloud bent u weliswaar beschermd tegen dataverlies, maar na een calamiteit of een cyberaanval is uw IT-omgeving niet snel weer beschikbaar.  Daarvoor heeft u een Disaster Recovery-oplossing nodig.

Wat is Disaster Recovery

Disaster Recovery is het proces van het hervatten van de operatie na het optreden van een calamiteit, zoals natuurrampen, een hack of ransomware aanval. Hieronder valt het weer toegang krijgen tot gegevens, hardware, software, netwerkapparatuur, stroomvoorziening en connectiviteit. Het doel van Disaster Recovery is om de hersteltijd na een verstoring te minimaliseren, want verstoringen kunnen leiden tot omzetverlies, merkschade en ontevreden klanten. En hoe langer de hersteltijd, hoe groter de negatieve impact op het bedrijf. Daarvoor bestaan allerlei oplossingen, waaraan vaak een Disaster Recovery Plan ten grondslag ligt. Wilt u hier alles over weten? Download dan ons gratis E-Book!

Download ons gratis E-Book over Disaster Recovery

Een Disaster Recovery Plan

Hoe een organisatie reageert op een calamiteit, staat beschreven in een Disaster Recovery plan. Dit is een gedetailleerd document waarin een proces of een reeks procedures staan beschreven om de organisatie voor te bereiden op een zo kort mogelijke hersteltijd tijdens een ongepland incident. Het document bevat gedetailleerde instructies over hoe de organisatie dient te reageren, hoe het proces verloopt en wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. Een dergelijk document is vaak geen interne aangelegenheid, maar dient ook te worden afgestemd met externe leveranciers. Met een goed DR Plan, wat regelmatig wordt getoetst en getest, kan een organisatie de gevolgen van een incident tot een minimum beperken en haar corebusiness snel kan hervatten.

Leestip: Vijf Disaster Recovery tips van de experts van DMP!

Disaster Recovery van DMP

Wilt u de zekerheid dat uw systemen altijd up-and-running zijn? Kies dan voor de dienstverlening van DMP. Disaster Recovery, meestal ingezet als uitbreiding op DMaaS Back-up, gebruikt een off-site datakopie om uw bedrijfskritische servers te herstellen. En deze weer online te brengen in de DMP-cloud. Via een beveiligde netwerkverbinding krijgen uw medewerkers na een calamiteit snel weer toegang tot hun systemen en gegevens.

U kunt onze DR-dienst afnemen in verschillende niveaus, afhankelijk van de hoeveelheid data en de door u gewenste hersteltijd. De dienst is ook beschikbaar voor specifieke bedrijfssoftware. Als onderdeel van de dienst werkt een DMP-specialist samen met u een DR-plan uit. Hierin leggen we uw wensen en een aantal praktische zaken worden vast. Aan de hand van dit plan doen we jaarlijks een test, om er zeker van te zijn dat het plan werkt. Gedurende het jaar monitoren onze specialisten voor u de performance. Periodiek bekijken we samen met u of de gekozen oplossing nog voldoet aan uw wensen.

Wij helpen een groot aantal klanten in binnen- en buitenland met hun Back-up & Disaster Recovery vraagstukken. Drie aansprekende voorbeelden in Nederland zijn Hogeschool Windesheim, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en Isah.

Back-up en DR in één oplossing

DMP DMaaS Back-up & Instant Recovery is de beste manier om u belangrijke data veilig te stellen én om uw IT organisatie snel weer actief te hebben na een calamiteit  De DMaaS Instant Back-up & Disaster Recovery dienst is een unieke oplossing waarbij u naast een snelle en veilige back-up ook de zekerheid hebt dat u binnen enkele uren weer beschikt over een operationele IT-omgeving.

Wilt u meer weten over de diensten van DMP? Neem dan contact met ons op of bel +31 85 401 34 34.

Meer weten over Disaster Recovery?

Contactpersoon

Ian Koch
Ian Koch
+31 85 401 34 34
ikoch@dm-p.com

Uw uitdaging

Na een incident, wilt u de zekerheid hebben dat uw systemen snel weer in de lucht zijn.
Lees meer

Gerelateerde oplossingen

Office 365 Back-up

Office 365 is een prachtoplossing. Al uw vertrouwde Office-applicaties en...
Lees meer

Back-up

Als tijdgebrek leidend wordt voor IT-management, is back-up vaak het...
Lees meer

Back-up Appliance

Effectief back-upbeheer is voor veel IT-afdelingen vaak een flinke puzzel....
Lees meer

Gerelateerde cases

HMC

HMC kiest voor de combinatie Cohesity & DMP voor haar nieuwe back-up omgeving.
Lees meer

Isah

Isah kiest voor zekerheid en moderniseert back-up en recovery.
Lees meer

FD Mediagroep

DMP implementeert samen met FD Mediagroep een nieuwe back-upoplossing. Een korter back-upproces en efficiëntere opslag zorgen voor meer zekerheid.
Lees meer

NLR

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum implementeert samen met DMP en NetApp een snelle, betrouwbare en rendabele back-up.
Lees meer

Heeft u een vraag over DR of andere oplossingen?

Neem contact met ons op

Algemeen: +31 85 401 34 34
Support: +31 85 401 34 30
© DataManagement Professionals - Privacy - Cookieverklaring