Oplossingen

DMP biedt een volledig portfolio van storage- en datamanagement-diensten. Geïmplementeerd door ervaren consultants en architecten, ondersteund met een eigen Nederlands- en Engelstalige support afdeling (inclusief 24x7 support) en beheerd door een deskundig remote management team.

 

DMaaS

DMP biedt met Data-Management-as-a-Service (DMaaS) een dienst aan die inspeelt op de toenemende vraag naar goede, flexibele oplossingen op het gebied van back-up, archive en disaster recovery.

Data-Management-as-a-Service

Data-Management-as-a-Service voorziet in efficiënte lokale back-ups, gecombineerd met back-up en disaster recovery (DR) in de cloud. De nieuwe dienst biedt op deze manier een krachtige oplossing voor bedrijven die willen profiteren van de cloud, maar ook te maken hebben met een legacy-omgeving en een legacy-back-upplatform. Zij lopen daardoor tegen grenzen aan voor wat betreft schaalbaarheid en betrouwbaarheid. 

Eén oplossing voor back-up

Met DMaaS lossen zij al hun problemen in één keer op, doordat DMP één oplossing biedt voor het back-uppen van fysieke en virtuele servers (Hyper-V en VMware). DMP levert de hardware voor het maken van lokaal gededupliceerde back-ups naar disk en voor het kopiëren van deze gededupliceerde, gecomprimeerde en encrypte data naar de DMP cloud. Hier zijn bedrijfskritische servers te herstellen op virtuele servers, zodat deze bij een calamiteit zeer snel weer beschikbaar zijn. De DMP Cloud is gebaseerd op een Tier-3 datacenter in het hart van Nederland en kan op verzoek samen met DMP bezocht worden.

DMP monitort het volledige back-upproces, zodat de databeschikbaarheid en -integriteit gewaarborgd zijn. Klanten betalen een vast bedrag per maand, gebaseerd op het aantal terabytes in hun omgeving en het aantal te herstellen servers. 

Belangrijke voordelen van DMaaS zijn:

  • Betrouwbare back-ups en disaster recovery zonder de noodzaak van hoge investeringen in software en hardware.
  • Lagere onderhoudskosten door uitfaseren van lokale tapes en andere storagehardware.
  • Lokale back-ups die direct beschikbaar zijn voor dagelijkse restores en cloudback-up voor calamiteiten.
  • Volledige management door een team van experts.

Heeft u een dringende vraag over storage, dataprotectie of managed services?

Direct ondersteuning

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?