Meet our colleague: Esther

Meet our colleague: Esther

Esther werkt nu een half jaar bij DMP als Senior Inside Sales. Na jaren in de IT wereld waar ze als Pre-Sales, Accountmanager en Servicemanager heeft gewerkt is zij nu helemaal in haar rol van Inside Sales. Ze houdt zich in de kern bezig met het ondersteunen van het verkoopteam bij het realiseren van klantvoorstellen, het verwerken van orders en het registreren van leads en opportunity’s.

Naast deze kernactiviteiten besteed ze haar tijd en aandacht ook aan het professionaliseren van het Inside Sales Team. Kort gezegd betekent dit het optimaliseren van bestaande processen en het in place brengen en borgen van nieuwe processen. Kwaliteit, efficiëntie, customer experience en verkoopresultaat zijn doelen waar deze projecten in bij moeten dragen. Ze is altijd op zoek naar processen die geoptimaliseerd kunnen worden voor het beste resultaat voor het Sales Team.

“Na diverse mooie rollen binnen de IT, heb ik een sabbatical genomen om voor mezelf helder te krijgen wat ik nou echt belangrijk vind in mijn leven en wat mij de juiste energie geeft”. 

Ik koos er dus bewust voor om even uit de werk hectiek te stappen om stil te staan bij deze vragen en goed na te denken over hoe ik verder wou in mijn zakelijke leven. In deze tijd heb ik veel energie kunnen steken in mezelf en in mijn gezin. Ook heb tijd besteed aan een andere passie en mijn diploma gehaald voor Interieurstyling. Bewust ook even weg bij IT en commercie, wat ik lange tijd zo vanzelfsprekend vond. Voor mij heeft het uiteindelijk duidelijk gemaakt dat het vooral de mensen, omgeving en sfeer zijn die mij de juiste energie geven op een dag. Ik ben geïnteresseerd in veel onderwerpen en kan dus bijvoorbeeld in IT als ook in interieur presteren. Maar wanneer de mensen, omgeving en sfeer waarin ik die prestaties lever niet bij mij passen, is het voor mij tegenwoordig een ‘no go’.

Toen mijn kinderen naar school gingen begon het wel weer te kriebelen om zakelijk weer leuke dingen te gaan doen. Hoe simpel klinkt dat? Ik kende Martijn van Impelen van uit mijn zakelijke netwerk en omdat wij in hetzelfde dorp wonen raakte ik met hem in gesprek.  Al snel ontving ik een uitnodiging om met mijn huidige manager Ian Koch kennis te maken.

“Ik heb dat gesprek als enorm positief ervaren omdat er een enorme klik was, we spraken dezelfde taal en ik kon volledig mezelf zijn. Als ik daarnaar terugkijk denk ik dat dit ook is wat DMP voor mij onderscheidend heeft gemaakt en nog steeds doet.”

Bij DMP krijg je de ruimte om volledig jezelf te zijn in een oprechte en tegelijk professionele omgeving. Er heerst een professionele sfeer, maar het voelt niet te corporate en dat past precies bij mij. Het heeft nog de charmes van een kleinere organisatie maar we zijn ondertussen wel met hele serieuze, interessante en complexe dingen bezig.

Niet alleen je collega’s, maar ook het management en de directie bieden die werkomgeving. Mijn ervaring is dat je jezelf totaal niet hoeft te profileren. Doe vooral waar je goed in bent en draag bij in het team door er te zijn en je verantwoordelijkheden op te pakken. Er is veel vertrouwen en je bijdrage wordt gewaardeerd. Dat geeft voor mij een gevoel helemaal op de juiste plek te zijn op dit moment.

Het leuke aan mijn werk vind ik de diversiteit en dynamiek in mijn rol. Enerzijds heb je de repeterende taken anderzijds de projectmatige taken. Daarnaast sta in contact met veel interne en externe afdelingen, onze partners en leveranciers. Ik kan dus wel zeggen dat ik een hele gave, diverse en dynamische rol heb binnen DMP. Daarnaast zorgen mijn gezellige collega’s ervoor dat kantoordagen echt de leukste zijn.


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring