Meet our colleague: Astrid

Meet our colleague: Astrid

Astrid werkt sinds januari een jaar als HR-manager bij DMP. Destijds zocht DMP een HR-manager die DMP op HR gebied naar het volgende niveau kon brengen. DMP was voor haar niet onbekend, aangezien Astrid al jaren als HR-manager binnen de Broad Horizon groep en vanuit Bunnik werkte. Ze kwam in gesprek met Eric en Maurice over de kans om als HR-manager bij DMP aan de slag te gaan en het was precies waar ze naar op zoek was. We spraken Astrid over hoe ze in het vak terecht is gekomen, hoe haar eerste jaar is geweest, wat ze leuk vindt aan haar werk en nog veel meer.

“Ik heb van origine eigenlijk een commerciële achtergrond en ben ooit gestart als hypotheekadviseur, heel anders dan wat ik nu doe. Het leuke hieraan vond ik het adviseren van mensen bij een grote aankoop. Het commerciële gedeelte, daadwerkelijk de offerte laten tekenen, vond ik iets minder leuk… Ik zag mijzelf dit dus niet nog jaren doen en ging op zoek naar iets anders. Zo ben ik bij House of engagement terecht gekomen als Officemanager. Zaken regelen, opzetten en voor elkaar krijgen passen mij goed. Het was destijds een klein bedrijf en er was qua processen voor medewerkers weinig geregeld. Daar lag voor mij direct een leuke kans. Het bedrijf groeide en mijn functie verschoof steeds meer richting HR. Toen de organisatie werd overgenomen door Broad Horizon, werd ons bedrijf na verloop van tijd samengevoegd met een aantal andere bedrijven en kreeg ik de mooie kans om echt de stap naar HR consultant te maken.”

“Het eerste jaar bij DMP is ontzettend goed bevallen. Het meest onderscheidende aan DMP vind ik echt de People First gedachte binnen de directie en het MT.”

“Dit was dan ook de belangrijkste reden voor mijn overstap. De beslissingen vanuit het management en de directie worden zoveel mogelijk vanuit het menselijke oogpunt genomen. Het gevolg hiervan is dat veel mensen lang bij DMP werken en zich er thuis voelen. Iets waar we heel trots op zijn! Collega’s voelen bij DMP verbinding met elkaar en zoeken elkaar graag op. Dit draagt natuurlijk bij aan iedereens werkplezier.”

“De tweede reden om voor DMP te kiezen was omdat ik kon gaan bouwen: HR processen opzetten, zaken structureren en nieuwe dingen bedenken. Zo heb ik afgelopen jaar heb ik onder andere een onboarding proces opgesteld met een buddy systeem zodat nieuwe collega’s goed landen, een medewerkerstevredenheid tool geïmplementeerd en een benchmark gedaan om te meten hoe onze arbeidsvoorwaarden lagen ten opzichte van de markt. Het is voor ons ontzettend belangrijk dat onze collega’s het leuk hebben en zich op hun plek voelen, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat zij eerlijk beloond worden.”

Door onderdeel te zijn van Broad Horizon kunnen wij het beste van twee werelden bieden bij DMP. Enerzijds heb je de cultuur, persoonlijkheid en charme van een iets kleinere organisatie waar iedereen elkaar kent en collega’s elkaars privé situatie kennen. Anderzijds kan je door de samenwerking binnen de groep grotere processen oppakken die je als kleinere organisatie lastiger, minder goed of niet kan oppakken. En als professional krijg je de kans om samen te werken met collega’s van andere bedrijven en met andere expertises. Ik ervaar dit zelf als een waardevolle toevoeging aan mijn functie: zo werk ik nauw samen met andere HR professionals binnen Broad Horizon. Ik blijf hierdoor ontwikkelen en samen pakken we grotere HR projecten op.

“Bij DMP ervaar ik veel vrijheid, zelfstandigheid en flexibiliteit in hoe ik mijn werk doe. We vertrouwen erop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Het is geven en nemen.”

“Iedereen werkt hard, maar als je bijvoorbeeld wat tijd nodig hebben voor een privé situatie, wordt er altijd gezocht naar een oplossing om dit mogelijk te maken. Alles draait om communicatie, begrip en respect. Als werkende moeder werkt die flexibiliteit en vrijheid voor mij erg prettig. Zo werk ik zelf een aantal dagen op kantoor en een aantal dagen thuis. Op kantoor spreek en zie ik iedereen, kan ik sparren met collega’s en thuis heb ik de rust om werk te doen waarbij ik zaken moet uitwerken en uitschrijven. Thuis kan ik ook tussendoor een kind naar school brengen en ophalen of bijvoorbeeld naar de voetbaltraining brengen. Doordat dit mogelijk is, kan je als werkende moeder meer werken en een belangrijke rol (blijven) vervullen binnen het bedrijfsleven.”


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring