Matty al 15 jaar een DMP’r!

Matty al 15 jaar een DMP’r!

Matty werkt als Senior Technical Consultant bij DMP en deze maand is zijn 15-jarige jubileum! Reden genoeg voor een interview over hoe hij de afgelopen jaren heeft ervaren, wat zijn highlights zijn bij DMP en hoe hij de organisatie heeft zien groeien en zelf is meegegroeid.

Als Senior Technical Consultant binnen DMP doe ik eigenlijk alles wat met Commvault te maken heeft. Van het design, tot nieuwe implementaties en troubleshooting voor de grotere omgevingen. Hiernaast ben ik technisch verantwoordelijk voor onze DMaaS-oplossing en stuur ik de ‘Expertise Groep’ aan.

Het mooiste en interessantste wat ik in de afgelopen 15 jaar heb mogen doen zijn de vele reizen naar verschillende landen voor het ontwerpen, implementeren en troubleshooten bij klanten. Denk hierbij aan heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het was ontzettend interessant om met andere culturen in aanraking te komen, samen te werken en een kijkje te krijgen binnen grote multinationals. Daarin kan ik ook geen favoriet kiezen, ik vind dat elk land zijn eigen charmes en karakter heeft. In Scandinavië zie je bijvoorbeeld een soortgelijk cultuur zoals wij die in Nederland ervaren en dat werkt erg prettig, terwijl er in het Midden-Oosten juist veel meer verzorgd wordt en Nigeria had weer zijn eigen kwaliteiten. Door Corona is het werken bij de klant veelal verhuisd naar werken op afstand. Ik mis het werkreizen wel een beetje, maar om met twee kinderen thuis elke week en weekend van huis te zijn is natuurlijk geen optie.

Ik ben ooit begonnen bij een lokaal computer winkeltje. Met kleine netwerkjes voor het MKB begonnen en langzaam steeds verder uitgebreid. Bij een vorige werkgever was ik ook bezig met soortgelijke oplossingen. Zo heb ik mijn (huidige) collega’s: Thomas en Gino leren kennen. Destijds zat ik meer aan de kant van systeembeheer en netwerkbeheer. Het implementeren van domeinen, security/firewalls, Citrix Exchange omgevingen, etc., allemaal nog niet Commvault gerelateerd. Thomas en Gino waren wel al met Commvault bezig en daar had ik wel raakvlakken mee. Zodoende ben ik een beetje met Commvault in aanraking gekomen. Het bedrijf waar ik destijds werkte, werd overgenomen en werd een detacheerderclub, wat mij minder lag. Toen kwam DMP op mijn pad en nu werk ik hier nog steeds met plezier.

Ooit zijn we begonnen in heel klein kantoortje in Culemborg, na een aantal jaar zijn wij verhuisd naar Zeist en tegenwoordig zitten we al een paar jaar in Bunnik. Toen ik begon bij DMP waren we met een club van 5: de directeur, twee pre-sales, een administratief medewerker en ik, als eerste, echte technisch consultant. Er kwamen een aantal nieuwe collega’s bij, maar we waren nog steeds een vrij klein clubje. Het mooie hieraan is dat je iedereen kent (zelfs ook zijn/haar partner) en weet wat er bij elkaar speelt. Op een gegeven moment is de toename van collega’s in een stroomversnelling gegaan. Wat je dan merkt, is dat er allemaal eigen eilandjes ontstaan die taken overnemen en dingen regelen en, daar ook gespecialiseerd in zijn. Als werknemer bij een klein bedrijf deed je vaak werkzaamheden die niet echt in jouw takenpakket horen. Door de groei is dat allemaal veranderd. In het begin was dat even wennen en moesten we schakelen, maar je merkt ook de positieve kanten. Zou zie je bijvoorbeeld dat, zeker sinds wij aangesloten zijn bij de Broad Horizon groep, er meer structuur is in bedrijfsprocessen. Met name op het gebied van HR hebben wij bij DMP toen wel echt stappen gezet.

Ondanks dat ik een Commvault specialist ben, ben ik nog steeds breed bezig. Dit komt doordat Commvault veel raakvlakken heeft. Zo moeten zij bijvoorbeeld inhaken op bestaande infrastructuur, dan krijg je te maken met Firewalls, Security, applicaties en hoe Commvault daarmee integreert. Dan helpt het enorm dat je basiskennis hebt over hoe bepaalde applicaties werken, hoe netwerken in elkaar zitten en waar je bij firewalls rekening mee moet houden. Het helpt ook enorm bij het implementeren. Het meedenken met de klant over oplossingen en een stukje troubleshooting als er netwerk issues ergens zijn. Als je enkel het stukje Commvault bekijkt dan ben je snel klaar met je onderzoek. Doordat je al deze kennis beheert van meerdere vlakken kan je echt meedenken en meekijken met de klant op de firewall. Zo kan je een stapje extra zetten en een echte ‘deep dive’ troubleshooting doen.

Ik ben een echte techneut. Ik vind het leuk om technisch bezig te zijn met verschillende klanten, daar op locatie te zijn en daar workshops en sessies te geven. Daarnaast is variatie belangrijk voor mij en dat heb ik gelukkig in deze baan. Je bent breed bezig met verschillende facetten op technisch vlak. Je doet implementaties bij de klant, troubleshooting, ondersteunen van collega’s en als de manager afwezig is, pak ik ook een stukje verantwoordelijk voor het team op. En daar ben ik ook blij om.

Binnen het Professional Services team weten we elkaar echt te vinden, het is een heel hecht team. We weten dat we altijd bij elkaar terecht kunnen. Ik heb het idee dat dit ook geldt voor alle teams binnen DMP. Het stukje klantgerichtheid is voor mij echt typisch DMP. Het doel voor ons is altijd om de klant te helpen, te zorgen dat alles voor de klant werkt en dat het voor de klant de beste oplossing is. En daar ligt naar mijn idee ook mijn eigen kwaliteit.’


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring