Let me introduce you to Bart!

Let me introduce you to Bart!

Bart werkt inmiddels al bijna een jaar bij DMP als recruiter. Wat hij precies doet en wat hij nou eigenlijk vindt van DMP lees je allemaal in dit interview!

“Binnen DMP werk ik als recruiter. Dat houdt in dat ik mij bezighoud met het werving en selectieproces, campus recruitment, vacatures schrijven  en eigenlijk alles wat er verder bij recruitment komt kijken. Hiernaast doe ik ook een stukje arbeidsmarktcommunicatie. Ik begeleid iedereen van het begin tot het eind. Als ze hun plek hebben gevonden behoud ik graag nog het contact om zeker te weten dat iedereen de juiste keuze heeft gemaakt voor zichzelf.”

“Ik heb voordat ik bij DMP kwam ook als corporate recruiter gewerkt, maar in een hele andere markt. Dat was mijn eerste baan na mijn afstudeerstage. Daar is mijn passie ontstaan voor het recruitment vak. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, hun verhalen aan te horen en de puzzel op te lossen van ‘goh wat zoekt deze persoon, past dat binnen het bedrijf en kunnen wij daar een match in vinden’. Een baan is een heel groot onderdeel van iemands leven en als ik daar een nieuwe en goede wending aan kan geven is dat heel gaaf!”

“Ik ben bij DMP terechtgekomen via een externe recruiter. Ik had er nog nooit van gehoord en ik heb zelf ook geen technische achtergrond. Maar toch sprak het mij wel aan. Ik werkte destijds nog bij mijn vorige werkgever (waar ik met plezier werkte) maar ik was benieuwd naar wat de wereld mij nog meer te bieden had. Ik raakte in gesprek met verschillende recruiters bij verschillende bedrijven. In eerste instantie wist ik niet wat ik kon verwachten van DMP. Ik had natuurlijk al even op de website van DMP gekeken om te zien wat ze doen en waar ze voor staan. Er vielen mij een paar dingen positief op: ik vond heel interessant om te zien dat er binnen DMP een laag personeelsverloop is. Dan ben je als recruiter echt ergens naar toe aan het bouwen in plaats van aan het dweilen met de kraan open. Daarnaast zag ik ook iets voorbijkomen over ‘One DMP’. Bij mij ging er gelijk een belletje rinkelen van ‘wat bedoelen ze daar mee?’. Het kwam op mij over alsof ze met z’n allen echt een team zijn en het menselijke heel centraal staat. Ik zag ook veel activiteiten voorbijkomen die ze als bedrijf deden. Dit waren leuke activiteiten zoals tripjes naar het buitenland maar ook maatschappelijke activiteiten zoals vrijwilligerswerk bij een school. Dit liet aan mij zien dat het bedrijf niet alleen het werk belangrijk vindt maar ook echt het menselijke en alles eromheen. Dit in combinatie met de gesprekken die ik heb gevoerd met de recruiters en managers deden mij doen besluiten om de overstap te maken naar DMP. Zij hebben veel vertrouwen in mij gestopt omdat ik als 1e recruiter aan de slag mag gaan (voorheen was er geen recruiter). Ze hadden de keuze om voor een senior recruiter te kiezen maar ze wilde mij tóch deze kans geven omdat ze zagen dat ik enorm enthousiast was voor deze uitdaging en de klik goed was. Ik vind het supergaaf dat een bedrijf die mogelijkheid en kansen biedt. Ze keken niet alleen naar de kennis en ervaring maar ook echt naar de persoon zelf.”

“Ik werk nu bijna een jaar bij DMP en ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Wat mij eigenlijk al direct opviel was de mate van autonomie. Je hebt binnen DMP veel vrijheid om zelf je tijd in te delen en zelf te bepalen wanneer je bijvoorbeeld naar kantoor komt. Je wordt in je eigen waarde gelaten en je krijgt veel vrijheid in je doen en laten. Daarnaast viel het mij ook op dat er een platte organisatiestructuur is. Ik kan met de CEO dezelfde grappen maken als bij andere collega’s. Dat vind ik erg fijn!”

“De vrijheid die je krijgt uit zich ook in de mogelijkheden die DMP biedt. Zo heb ik bijvoorbeeld al akkoord gekregen om een maand in het buitenland te werken. Ik vind het supergaaf dat dit mogelijk is bij een bedrijf! Nadat ik mijn scriptie heb gehaald plan ik gelijk mijn reis om remote te werken. Ik ben blij dat ik van DMP de ruimte krijg om 1 dag in de week aan het afronden van mijn studie te zitten. Zij denken veel in het belang van de collega zelf en dat kan ik alleen maar waarderen.”

 


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring