Meyn Food

Meyn Food

Meyn Food Processing optimaliseert back-up, restore en datamanagement met DMP en Commvault

Bij Meyn Food Processing was door groei en overnames een back-up- en restore-omgeving ontstaan op basis van oplossingen van verschillende leveranciers. Dat maakte het back-upproces steeds minder transparant. Meyn schakelde DMP in, dat een centrale oplossing voor back-up en restore creëerde op basis van de datamanagementsoftware van Commvault en de eigen DMP Datamanagement-as-a-Service-oplossing (DMaaS) voor cloudopslag. “We beschikken nu wereldwijd over één volledig gecentraliseerd systeem voor back-up en restore. Dat zorgt voor inzicht en zekerheid”, zegt Bart Kling, Global IT Manager bij Meyn.

Meyn Food Processing is met circa negenhonderd medewerkers wereldwijd actief in het ontwerpen en bouwen van machines voor het verwerken van pluimvee. “Wij leveren zogenaamde wall-to-wall-systemen”, zegt Kling. “Hiermee kunnen bedrijven het volledige proces van pluimveeverwerking ondersteunen. Van het binnenkomen van kippen of ander gevogelte in de fabriek tot en met het verpakken van het vlees. Dat kan dankzij verregaande mechanisering met enorme aantallen per dag.” Meyn startte ooit als familiebedrijf, maar is nu onderdeel van Berkshire Hathaway van de Amerikaanse belegger Warren Buffet. Het bedrijf heeft wereldwijd een marktaandeel van ongeveer veertig procent.

Rationalisatie

Meyn is in de loop van de jaren snel gegroeid, onder meer door overnames. Daardoor is een IT-infrastructuur ontstaan met veel verschillende oplossingen en platforms. Om het overzicht en inzicht in de infrastructuur te vergroten, is Meyn gestart met een rationalisatieproces van de IT-omgeving. “Dat geldt onder meer voor de back-upomgevingen”, vertelt Jeffrey Coblijn, systeembeheerder bij Meyn en samen met Bart Kling verantwoordelijk voor vernieuwing van de back-upomgeving. In 2015 startten beiden met een analyse van mogelijkheden om de back-up en restore te centraliseren. Tot dan toe vond dit proces decentraal plaats. In het hoofdkantoor in Oostzaan werd gewerkt met EMC, in de vestiging in Polen met Veeam, in de Amerikaanse productielocatie met Commvault en in Numansdorp in Nederland met Dell. Die aanpak zorgde voor een zeer beperkt inzicht in de exacte status van de back-ups.

Eisen aan back-up en restore

De IT-afdeling van Meyn startte met een oriëntatie van een nieuw systeem, waarbij de belangrijkste eis was dat die een centrale beheeromgeving zou bieden voor alle back-ups, zowel van fysieke servers als van virtual machines op basis van VMware. Daarnaast wilde Meyn kunnen profiteren van cloudback-up ter vervanging van het bewerkelijke opslaan van data op tape. “Na een grondige oriëntatie op vier mogelijke leveranciers kwamen DMP en Commvault als beste keus naar voren”, zegt Kling. “De door DMP aangeboden oplossing op basis van Commvault en de DMaaS-cloudopslag van DMP waren eigenlijk de enige die een complete oplossing konden bieden voor on-premise en cloudopslag, inclusief de back-up van zowel virtuele als fysieke systemen.” Nadat DMP behulpzaam was met het vaststellen van een gedetailleerde businesscase ten behoeve van de moedermaatschappij van het bedrijf, schakelde Meyn DMP in voor de implementatie van de datamanagementsoftware in de verschillende vestigingen. “Wij hechten voor wat betreft de rationalisatie van de infrastructuur erg aan een architectuurbenadering”, zegt Kling. “Onze ideeën daarover bleken tijdens onze eerste gesprekken met DMP erg aan te sluiten bij hun ideeën. Daarnaast bood DMP met zijn DMaaS-aanpak de beste oplossing voor onze eis om een eind te maken aan het gebruik van tape.”

Implementatie

DMP zorgde er vervolgens voor dat de verschillende locaties van Meyn binnen de gestelde doorlooptijd werden voorzien van servers en back-upstorage van Dell, en dat de Commvault-datamanagementsoftware werd geïmplementeerd. Daarnaast maakte DMP de omgeving geschikt voor gebruik van zijn DMaaS-cloudback-updienstverlening. Het project werd in oktober 2016 afgerond. “We beschikken nu over een toekomstvaste back-upomgeving waarbij de veiligheid van onze data enorm is toegenomen en het beheer ervan sterk is vereenvoudigd”, zegt Coblijn. “We werken nu met één centrale Commvault-omgeving, zodat we volledig inzicht hebben in al onze back-ups. Verder hebben we tapeback-up vervangen door een clouddienst die naast extra veiligheid ook zorgt voor lagere kosten en minder beheerlast. De DMP DMaaS-oplossing voorziet in efficiënte off-premise storage en snel herstel bij een eventuele calamiteit.”

Professionele ondersteuning

Kling benadrukt de professionele ondersteuning die DMP tijdens het migratietraject heeft geboden. “Wij kijken met grote tevredenheid terug op dit project. DMP heeft er blijk van gegeven erg veel kennis in huis te hebben als het gaat om storage. Er is verder in heel korte tijd heel veel werk verzet. Wij hebben het systeem inmiddels zelf in beheer genomen, maar DMP blijft proactief meekijken waar optimalisaties mogelijk zijn. Ook het lokale team van Commvault leverde uitstekende ondersteuning. Het project heeft wat ons betreft uitstekend aan de voorwaarden voldaan en DMP en Commvault boden exact wat wij van onze leveranciers verwachten.”

Partners

Gerelateerde oplossingen

DMaas CloudDrive

Loopt u tegen de grenzen aan van de capaciteit van uw huidige storagesystemen? Of heeft u regelmatig piekmomenten waarop u extra datastorage nodig heeft? En...
Lees meer

DMaaS

Uw tijd is kostbaar. U kunt uw uren immers maar één keer besteden. Maar het managen van uw IT-omgeving kost tijd. Veel tijd. Zelfs als...
Lees meer

Back-up

Als tijdgebrek leidend wordt voor IT-management, is back-up vaak het kind van de rekening. Systemen worden ooit aangeschaft, geïnstalleerd en een ‘groen lampje’ moet voldoende...
Lees meer

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring