FD Mediagroep

FD Mediagroep

DMP implementeert samen met FD Mediagroep een nieuwe Commvault back-up oplossing

Doordat het bedrijf tegen de beperkingen van zijn back-up infrastructuur aanliep, besloot FD Mediagroep te upgraden naar de nieuwe versie van Commvault, versie 11. Met behulp van DMP wist de uitgever het proces van zowel de full backups als de incremental backups te verkorten, maar ook efficiënter om te gaan met de beschikbare opslagruimte, waardoor het bedrijf nu meer data voor een langere periode kan veiligstellen. Projectleider Richard Rameau is tevreden met de resultaten. “DMP is een deskundige, maar vooral ook flexibele partner die tijdens elke implementatiestap met ons meedacht en nuttig advies gaf.”

In de oude situatie maakten we vooral back-ups van gebruikersdata, content en databases”, vertelt Rameau. “Denk aan e-mails en bestanden van gebruikers, maar ook aan de content uit de redactionele systemen, reclames, jingles en meer. Het maken van full backups in het weekend duurde meer dan 24 uur, terwijl hier zeven dagen per week gewerkt wordt. Daar kwam bij dat Windows Server 2012 niet volledig ondersteund werd en het upgraden van het serverpark ophield.”

Proactieve ondersteuning

FD Mediagroep benaderde daarom DMP om te helpen bij het upgraden naar een nieuwer back-upoplossing. Een van de eisen aan de nieuwe back-upoplossing was, dat back-ups offsite opgeslagen kunnen worden. Rameau: “We wilden een partner die goed kon inspelen op onze behoeften. Een waarbij we al onze vragen kwijt kunnen en die de expertise in huis heeft om ons tijdens alle stappen proactief te ondersteunen. De keuze viel daarbij op DMP, omdat we al bekend waren met hun werk en tevreden waren over eerdere samenwerkingen.”

Nu FD Mediagroep gebruikmaakt van Commvault 11, is het back-upproces een stuk eenvoudiger geworden, zo stelt Rameau. “Hiervoor moesten we een keuze maken over welke data wel en niet te back-uppen. Maar doordat Commvault 11 veel efficiënter omgaat met de beschikbare back-upruimte, is keuzes maken overbodig. We kunnen nu gewoon de hele virtuele omgeving back-uppen en meerdere maanden op disk bewaren. Dat geeft ons meer zekerheid, ook doordat we weten dat als er een nieuwe virtual machine wordt aangemaakt, die ook automatisch wordt opgenomen in het back-upproces.”

Leestip: DMP is de eerste Commvault Service Advantage Master ter wereld.

Aanzienlijke vooruitgang

Een ander voordeel is volgens Rameau de verkorte back-uptijd. “De full backups kosten nog maar een fractie van de tijd die eerst nodig was om ze te draaien. Zeker als je bedenkt dat daar meer data in worden meegenomen dan in de oude situatie, is dat een aanzienlijke vooruitgang.”

De implementatie van de nieuwe back-upoplossing inclusief het maken van back-ups van de oude situatie, duurde ongeveer een week of vier, vertelt Rameau. “Samen met DMP maakten we van tevoren een zorgvuldig uitgewerkt ontwerp rekening houdend met verschillende best practices. De implementatie verliep soepel en dat is grotendeels te danken aan de flexibiliteit van DMP. Bij het daadwerkelijk toepassen van het ontwerp loop je altijd tegen zaken aan, die net even anders lopen dan verwacht. DMP herkende die situaties niet alleen, maar kwam daarbij ook proactief met advies en voorstellen voor verbeteringen.”

Partners

Gerelateerde oplossingen

Back-up

Als tijdgebrek leidend wordt voor IT-management, is back-up vaak het kind van de rekening. Systemen worden ooit aangeschaft, geïnstalleerd en een ‘groen lampje’ moet voldoende...
Lees meer

Disaster Recovery

Bescherming van data is belangrijk, maar beschikbaarheid misschien nog wel meer. Met een veilige kopie van uw bedrijfsdata in de cloud bent u weliswaar beschermd...
Lees meer

Support

DMP heeft een eigen Nederlands- en Engelstalige supportdesk. Zowel voor eerste- als tweedelijns support kunt u bij ons terecht.
Lees meer

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring