Bell ID

Bell ID

Technologiebedrijf Bell ID standaardiseert back-up proces op Commvault en DMP Cloud

De toenemende virtualisering van servers bij het Rotterdamse technologiebedrijf Bell ID in Rotterdam leidde tot knelpunten in het back-up proces. De bestaande oplossing was onvoldoende in staat het toenemende aantal virtuele machines snel en efficiënt veilig te stellen. Bell ID schakelde DMP in, dat zorgde voor een nieuwe data management en back-up omgeving op basis van Commvault. “We kunnen nu weer rustig slapen”, zegt Richard van Duuren, IT-manager bij Bell ID.

Bell ID ontwikkelt software voor banken om mobiel betalen mogelijk te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam zijn technische experts wereldwijd actief voor klanten. Bell ID is actief sinds 1993; aanvankelijk lag het accent op beheren van persoonsgegevens op chipkaarten. Tegenwoordig zorgt Bell ID’s software ervoor dat deze gegevens ook op mobiele telefoons geladen kunnen worden waardoor fysieke pasjes en portemonnees straks niet meer nodig zijn. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van het Amerikaanse Rambus Security.

Modernisering back-up met Commvault

Voor Bell ID is betrouwbare back-up van data cruciaal. Door de sterk toenemende servervirtualisering in de laatste jaren kostte het back-upproces echter steeds meer tijd en aandacht. De bestaande oplossing was niet toegerust om snel en efficiënt het sterk toegenomen aantal virtuele machines te back-uppen. Voor Richard van Duuren aanleiding om op zoek te gaan naar een alternatief. “Belangrijke eisen die we stelden waren eenvoud en betrouwbaarheid, een actieve melding vanuit de omgeving bij issues, een eenvoudig restoreproces, een incrementeel back-upproces lokaal en naar de DMP Cloud, en een tape omgeving voor de back-ups op lange termijn.” Daarnaast moest een nieuw platform breed inzetbaar zijn. “Met het oog op een zeer brede klantenkring ondersteunen wij nagenoeg ieder platform, van Windows en Linux tot Solaris en AIX. Dat zorgt ook voor extra eisen aan een back-upomgeving.”

DMP stelde een moderniseringsslag voor op basis van de datamanagementsoftware van Commvault. Deze oplossing leent zich bij uitstek voor de specifieke situatie bij Bell ID. Naast volledige platformonafhankelijkheid biedt Commvault back-upondersteuning voor iedere hypervisor, waardoor virtual machines gemakkelijk te back-uppen zijn. Daarnaast is met dit platform alle data op disk en tape eenvoudig centraal te beheren. Van Duuren koos dan ook voor het implementeren van Commvault, wat direct concrete voordelen opleverde.

Voordelen van Commvault back-up

Van Duuren noemt als eerste voordeel het sterk verbeterde inzicht in de datagroei. “Daar hadden we met onze oude oplossing geen gedetailleerd beeld van. Commvault biedt de mogelijkheid om trends te ontdekken in datagroei zodat je je beter kunt voorbereiden op de toekomst. Je weet ook precies welke media welke data bevat. Daarnaast is er een veel beter inzicht in hoe succesvol back-ups zijn. Verder is het restoren van data vele malen eenvoudiger dan voorheen. We kunnen nu heel rustig slapen.”

Leestip: DMP is de eerste Commvault Service Advantage Master ter wereld.

Kritisch proces

Het belang van een goede back-up wordt onder meer onderstreept door de Proofs of Concept die Bell ID regelmatig voor klanten uitvoert. “De data die daarbij gebruikt worden zijn uiteraard cruciaal voor het slagen van zo’n PoC. Die worden dan ook continu geback-upt. Daarnaast bieden we 24×7 support aan klanten, waarbij de beschikbaarheid van supportdata van groot belang is”, aldus Van Duuren, die terugkijkt op een prima verlopen moderniseringstraject. “Wij beschikken nu over een toekomstvaste back-upomgeving met off-site mirroring naar het datacenter van DMP, waardoor disaster recovery gewaarborgd is. Verder profiteren we van de brede kennis en expertise van DMP, dat ons op tal van terreinen van uitstekend advies en ondersteuning heeft voorzien.”

Partners

Gerelateerde oplossingen

Back-up

Als tijdgebrek leidend wordt voor IT-management, is back-up vaak het kind van de rekening. Systemen worden ooit aangeschaft, geïnstalleerd en een ‘groen lampje’ moet voldoende...
Lees meer

DMaas CloudDrive

Loopt u tegen de grenzen aan van de capaciteit van uw huidige storagesystemen? Of heeft u regelmatig piekmomenten waarop u extra datastorage nodig heeft? En...
Lees meer

Back-up Storage

Als het gaat om back-up storage maken we onderscheid tussen disk-based systemen, object storage en deduplicatie hardware. De keuze voor een back-up storage systeem baseren...
Lees meer

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring