Interview Mohammed

Interview Mohammed

Meet our colleague: Mohammed 

Mohammed werkt inmiddels alweer 9 maanden bij DMP als Projectmanager. Wat zijn werk inhoudt en hoe hij kijkt naar DMP lees je in dit interview. 

“Binnen DMP werk ik als Projectmanager. Kort gezegd is dat het begeleiden van projecten. Projecten starten bij ons altijd met een Kick off met alle stakeholders binnen DMP, van diverse afdelingen. Aan de hand van wat wij bespreken tijdens deze kick off maak ik een planning. Als tijdens de kick off blijkt dat nog niet alles helder is wat wij moeten doen, plan ik een extra intake met de klant en pas eventueel de planning aan. Ik check intern en extern of iedereen weet wat zijn verantwoordelijkheden zijn en stem als laatste alles af met de klant. Tijdens de looptijd van het project houd ik in de gaten of alles loopt volgens planning of dat er bijgestuurd moet worden. Mijn taak is samengevat: ervoor zorgen dat een project van begin tot eind goed loopt.  

Voor de rol van Projectmanager is het in mijn ogen belangrijk dat je rust kunt bewaren, overzicht kunt behouden, dat je inzicht hebt in wat er nodig is voor een project en dat je gestructureerd kan werken. Ik houd zelf bijvoorbeeld altijd een logging bij wat ik heb gedaan, met wie ik wat heb afgesproken en wanneer. Zo kan ik elk project evalueren en hebben we inzicht in waarom een project wel of niet goed is gegaan. 

Het meest uitdagende in mijn rol is om de deadline te halen van een project. Het geeft een bepaalde kick als we het project halen binnen het gestelde budget en de gestelde tijd. Een project is van zoveel verschillende factoren afhankelijk. Alle schakels goed zetten en houden, blijft altijd een uitdaging. Als een project slaagt ondanks allerlei obstakels, geeft dan een enorme voldoening”. 

Voordat ik bij DMP aan de slag ging, heb ik jarenlang bij KPN gewerkt als projectcoördinator. Hier was ik met collega’s verantwoordelijk voor alle updates van ruim 2.000 servers. Nadat ik bij KPN weg ging, ben ik mijn eigen accupunctuurpraktijk gestart. Dit heb ik een tijd full time gedaan, en nu combineer ik deze werkzaamheden met mijn werk bij DMP. Ik werk 4 dagen bij DMP en de vrijdag en zaterdag behandel ik patiënten in mijn praktijk. Deze combinatie vind ik erg prettig. Aan de ene kant, is het iets totaal anders, maar het heeft ook overeenkomsten met wat wij doen bij klanten: er is een probleem, ik zoek de oorzaak en fix het 😊   

Ik heb gekozen voor DMP op gevoel. Tijdens mijn sollicitatietraject kwam DMP over als een open en warm bedrijf. Daarnaast is het ook een sociaal bedrijf: zo wordt er jaarlijks een vrijwillegersdag op een speciale school georganiseerd en dat sprak mij erg aan.
Gelukkig werd mijn gevoel bevestigd en werd ik met open armen ontvangen. Veel collega’s wilde gelijk even met mij praten en kennismaken. Het voelde als een warm bad.  

Bij DMP staat de mens centraal.
En vanuit dit uitgangspunt wil iedereen kwaliteit leveren richting de klant.  

Waar ook het sociale en menselijke aspect uit blijkt is het buddy systeem. Iedereen die nieuw binnen komt, wordt gekoppeld aan een medewerker van DMP die al langer bij de organisatie werkt en die je op weg helpt op je weg te vinden binnen de club. Ik heb nog regelmatig sessie met mijn buddy en dan bespreken we of ik goed in mijn vel zit, hoe de projecten lopen en andere dingen die spelen.  

Het mooie bij DMP is: ik mag er zijn; hoe ik ben en wie ik ben.  

Het is voor introverte mensen zoals ik niet altijd makkelijk om aan een baan te komen, maar bij DMP is er ook plaats voor introverte mensen. Het maakt dat DMP een organisatie is met een mooie balans aan diverse medewerkers en dat is denk ik ook meteen onze kracht. Daarnaast is het mooi om te zien dat je binnen DMP iedereen om hulp kunt vragen. Echt iedereen is bereid je te helpen, zelf buiten kantoortijd als het nodig is.  


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring