Hybrid cloud: de voordelen
Top 4 voordelen van hybrid cloud

Hybrid cloud: de voordelen

Een hybrid cloud heeft allerlei voordelen ten opzichte van een multi-cloudomgeving. En zeker ten aanzien van een IT-omgeving die volledig on-premises of volledig in de cloud draait. In het kort: met hybrid cloud heeft u het beste van twee werelden. Wij zetten de top 4 voordelen van hybrid cloud voor u op een rij: 

Voordeel #1 – Meer schaalbaarheid & flexibiliteit met hybrid cloud

Een van de belangrijkste hybrid cloud voordelen heeft te maken met schaalbaarheid en flexibiliteit. Een IT-infrastructuur is niet makkelijk om op te bouwen. Dat kost tijd, geld en allerlei andere resources. Met een hybrid cloud oplossing voegt u snel en eenvoudig extra compute power toe wanneer applicaties of afdelingen daarom vragen. U hoeft niet langer uitgebreide business cases te bouwen of wachten op goedkeuring op budget, maar kunt eenvoudig en snel op- en afschalen. 

Voordeel #2 – Volledige controle over uw data

Uw organisatie genereert ontelbaar veel data en bestanden. Workloads nemen toe en beheer moet op steeds meer plekken plaatsvinden. De reflex is vaak om dan maar al het tijdrovende beheer uit handen te geven. Dat is niet altijd wenselijk. In plaats van alle kritieke gegevens aan een externe cloudprovider toe te vertrouwen, kunnen bedrijven met een hybrid cloud omgeving zelf beslissen welk stukje datamanagement uit handen wordt gegeven. 

Hybrid Cloud - De ultieme gids

Voordeel #3 – Efficiënter werken en minder kosten maken

Op lange termijn is de business case van een hybrid cloud altijd positief. Ten eerste ondersteunt u de groei van uw organisatie, omdat u eenvoudig kunt opschalen in periodes dat er meer vraag is. Dat levert uw organisatie meer omzetten op. Daarnaast kunt u, als er juist minder vraag is, eenvoudig afschalen en zo direct de kosten verminderen. Ten tweede, en dit is een argument wat wellicht wat meer technisch van aard is, vermijdt u direct hoge kosten die gepaard gaan met een pure on-premises of public cloudoplossing. Investeringen in on-premises infrastructuur duren lang voordat ze hun vruchten afwerpen, waardoor groei belemmerd kan worden. En in een multi-cloudomgeving rekenen public cloud providers vaak hoge kosten voor het migreren van data en workloads van de ene naar de andere cloud. Met een hybrid cloudoplossing bent u, zoals eerder aangegeven, veel flexibeler en kunt u snel op- en afschalen. Ideaal! 

Voordeel #4 – Meer veiligheid en disaster recovery mogelijkheden

Omdat er zoveel data, bestanden en workloads worden gegenereerd is het steeds belangrijker om u af te vragen hoe u deze data veiligstelt en weer beschikbaar maakt. Een hybrid cloud biedt u zoveel meer mogelijkheden op dit gebied… U kiest welke data waar wordt ondergebracht en wat ermee moet gebeuren in het geval van een calamiteit. Daarvoor stelt u een disaster recovery plan op, indien gewenst samen met onze experts. Download ons disaster recovery werkboek voor meer informatie.  

Ook profiteren van deze hybrid cloud voordelen?

Bent u op zoek naar een partner om u te helpen met uw hybrid cloud strategie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen talloze organisaties in binnen- en buitenland met deze vraagstukken. Neem direct contact met ons op en onze experts staan voor u klaar.

Contact met een expert over Hybrid Cloud?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring