De top 5 redenen en scenario’s om te kiezen voor een hybrid cloud 
Waarom kiezen voor een hybrid cloud?

De top 5 redenen en scenario’s om te kiezen voor een hybrid cloud 

Er zijn talloze redenen en scenario’s denkbaar om te kiezen voor een hybrid cloud. Deze zijn natuurlijk nauw gelinkt aan de voordelen van een hybrid cloudoplossing, maar welke scenario’s komen wij nou het meeste tegen in de markt en bij onze klanten? Wij zetten de top 5 redenen waarom bedrijven kiezen voor een hybrid cloudoplossing op een rijtje. 

Scenario #1 – Onderscheid maken tussen dynamische en stabiele workloads

Een van de belangrijkste scenario’s of redenen waarom bedrijven toegaan naar een hybrid cloud is deze. Veel organisaties maken onderscheid tussen dynamische en stabiele of gevoelige workloads. Met een hybrid cloudoplossing is het mogelijk om de schaalbaarheid van de public cloud te benutten voor dynamische workloads, terwijl u de overige workloads on-premises oplost. Hier benut u dus bij uitstek de schaalbaarheidvoordelen. 

Scenario #2 – U wilt essentiële workloads scheiden van minder gevoelige workloads

In tijden waarin privacy een gevoelig maar belangrijk onderwerp is en uw organisatie veel bedrijf kritische data genereert en beheert, kunt u ervoor kiezen om gevoelige informatie in een private cloud of on-premises op te slaan en de public cloud voor de minder gevoelige applicaties te gebruiken. Eigenlijk een heel gangbaar scenario, waar direct veel voordelen van de hybrid cloud op van toepassing zijn. 

Hybrid Cloud - De ultieme gids

Scenario #3 – U analyseert en verwerkt grote hoeveelheden data

Big data is in veel organisaties een ding. Vaak ongrijpbaar en niet altijd eenvoudig te kaderen. Dit levert een uitdaging op voor IT-afdelingen. In een traditionele of multi-cloudomgeving kunt u financieel en qua resources aardig leeglopen op big data-analyses en verwerking. Met een hybrid cloud oplossing kunt u (een deel) van uw big data-analyses uitvoeren aan de hand van schaalbare public-cloudresources, terwijl u ook een private cloud gebruikt om databeveiliging te garanderen en gevoelige big data achter uw firewall te houden. Een zeer interessant en steeds vaker voorkomend scenario! 

Scenario #4 – Er is tijdelijk behoefte aan extra verwerkingscapaciteit

Met een hybrid cloud wijst u public-cloudresources toe voor korte termijn projecten. Dat betekent dat u niet direct hoge investeringen hoeft te doen voor zaken die u kortstondig gaat gebruiken. Op deze manier drukt u de investeringen terwijl u de output van uw organisatie tegen de laagst mogelijke kosten maximaliseert. 

Scenario #5 – De organisatie wil toekomstgerichte flexibiliteit

Of u nu groeit of krimpt, of de markt goed of slecht is: het zegt allemaal weinig. Tenminste, dat is wat we de laatste jaren hebben geleerd. Niemand kan voorspellen hoe u er over vijf jaar bijzit. Daarom is flexibiliteit zo belangrijk. Met een hybrid-cloudoplossing past u uw situatie continu aan, aan uw wensenen bent u altijd verzekerd van de juiste oplossing voor het leidende scenario. 

Hulp nodig bij uw hybrid cloud scenario?

Bent u op zoek naar een partner om u te helpen met uw hybrid cloud strategie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen talloze organisaties in binnen- en buitenland met deze vraagstukken. Neem direct contact met ons op en onze experts staan voor u klaar.

Contact met een expert over Hybrid Cloud?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring