Drie redenen om in te stappen op DMaaS

Drie redenen om in te stappen op DMaaS

Door de toenemende waarde van en groei aan data neemt de noodzaak van goed databeheer alleen maar toe. Voor steeds meer organisaties geldt dus dat het beheer van data zeer belangrijk is, terwijl het niet de corebusiness is en men ook niet de benodigde kennis in huis heeft. Datamanagement as a service (DMaaS) is dan de ideale oplossing en dat geldt voor accountantskantoren tot videoproductiebedrijven, van kinderdagverblijven tot banken. Het maakt niet uit hoe groot of klein de organisatie, er is altijd een maatwerk DMaaS-oplossing voorhanden.

De voordelen van DMaaS zijn in drie redenen samen te vatten:

1.    DMaaS biedt flexibiliteit

Schaalbaarheid is in deze tijd van groot belang: bij een groot project moeten er bijvoorbeeld veel mensen tijdelijke toegang tot de data hebben of bij de groei van de organisatie is extra opslag nodig. Ook kan het zijn dat na een fusie of wijziging van bedrijfsprocessen nog maar de helft van het aantal bytes nodig is. Het scheelt bedrijven veel tijd wanneer zij gemakkelijk en flexibel kunnen up-en downscalen. DMaaS is dus kosteneffectief en -efficiënt en vraagt bovendien slechts een beperkte startinvestering.

DMaaS is flexibel, schaalbaar en kosteneffectief

2. Lokale opslag

Wanneer gevoelige informatie veilig moet worden opgeslagen geven veel bedrijven de voorkeur aan lokale opslag . Bij DMP slaan we data op in private clouds in het land van de betreffende organisatie; zo hebben we in Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Spanje en Engeland al goed beveiligde private clouds die onder de wetgeving van het betreffende EU-land vallen. Handig te weten dat er geen patriot act op je data van toepassing is.

Bovendien is bij disaster recovery zeer snel de data (fysiek) op te halen. De online-, cloud- en/of webomgeving kan in korte tijd weer live. Dus ook als het ergste gebeurt en uw pand helemaal afbrandt, kunnen de verschillende afdelingen zoals Sales, Product Development en Finance weer snel aan de slag. Bovendien zijn er geen juridische gevolgen van het niet langer beschikbaar hebben van data.

DMaaS is lokaal en tegen een stootje bestand

3. Betrouwbaarheid

Wat je bedrijf ook doet: voor het voortbestaan van de business moet de data goed beveiligd zijn. Bij DMaaS is een hoge mate van security gegarandeerd. Specialisten die dedicated met het veiligstellen van data bezig zijn, buigen zich erover. DMP bestaat al sinds 2007 gespecialiseerd in datamanagement, dus we kennen het klappen van de zweep en zorgen dat we onze kennis van security up-to-date houden.


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring