DMP strategisch partner van Varonis

DMP strategisch partner van Varonis

Zeist, 13 juni 2019 – DataManagement Professionals (DMP), Pan-Europees specialist in complete oplossingen voor veilig en betrouwbaar datamanagement, heeft een strategische samenwerking met Varonis. Hiermee speelt DMP in op de groeiende vraag vanuit haar klanten naar beter inzicht en bescherming van vertrouwelijke bedrijfs- en persoonsdata. De intrede van AVG heeft deze vraag bij veel organisaties acuut gemaakt en de oplossingen van Varonis bieden een antwoord door data-indexatie en toegangsrechten bij elkaar te brengen.

Door de komst van AVG ontstonden er bij de klanten van DMP vragen over het aspect databeveiliging, vragen die vaak door een IT-afdeling beantwoord moeten worden. Om hierop in te spelen en haar horizon te verbreden, is de dienstverlener op zoek gegaan naar een technologiepartner. Die vond het in de vorm van Varonis. Deze pionier op het gebied van dataanalyse en -beveiliging richt zich op het beschermen van bedrijfsgegevens op locatie en in de cloud. Het Varonis Data Security Platform doet drie dingen. Het richt zich op gegevensbeveiliging vanuit verschillende toepassingen, waaronder gegevensbescherming, detectie van bedreigingen en de respons en compliance.

In het kader van de samenwerking richt DMP zich op het volledige traject van databeveiliging met Varonis. Dat begint vaak bij een verregaande analyse van de aanwezige data in combinatie met de toegangsrechten van de gebruikers: de data risk assessment. Vervolgens wordt vanuit dat inzicht bepaald wat de vervolgstappen zijn, wat gebruikers mogen doen binnen de IT-omgeving van het bedrijf en worden de gebruiksrechten ingeregeld. Tot slot kunnen deze toegangsrechten eenvoudig up-to-dat worden gehouden, zonder dat het veel impact heeft op de IT-omgeving.

Casper van Vliet, Senior Sales Engineer Bij DataManagement Professionals, vertelt: “AVG heeft veel losgemaakt bij bedrijven, die er achterkwamen dat er veel te verbeteren was op het vlak van hun databeveiliging. Met name op het vlak van databeschikbaarheid en data access rights is veel winst te behalen. Varonis biedt goede technologie om hierin een rol te spelen en we kwamen ze al eens tegen bij onze klanten. Het Data Security Platform wordt inmiddels door duizenden bedrijven wereldwijd gebruikt. Vanuit onze rol als data management-specialist was het voor ons en voor Varonis een logische keuze om gezamenlijk de markt te bedienen. We zijn dan ook verheugd met deze strategische samenwerking.”

Volgens Konrad de Groot, Account Manager bij Varonis, verandert de perceptie rondom IT security: “Het beeld was dat je het netwerk moest beveiligen of je endpoint. Nu wordt het steeds duidelijker dat het om de data zelf gaat. De discussie over data security management raakt verschillende afdelingen, zoals HR, Finance en Legal. Die leggen hun vragen uiteindelijk neer bij de IT-afdeling, waarop DMP vanuit hun datamanagement invalshoek antwoord biedt met de inzet van Varonis.”


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring