De balans tussen on-premises IT en public cloud storage

De balans tussen on-premises IT en public cloud storage

DataManagement Professionals (DMP) uit Zeist is een bekende channelpartner van NetApp. Het bedrijf biedt zijn datamanagementdiensten en dienstverlening op basis van hybride cloud services, waarbij de NetApp cloud technologie een heel belangrijke factor is. Centraal in de dienstverlening van DMP staat dat de klant altijd controle blijft houden over de voor hem essentiële bedrijfsdata. Bedrijfskritische workloads blijven daartoe dan ook on-premises.

Wie is DMP?

DMP zoekt continue naar de nieuwste technologische oplossingen om haar de kennis op het gebied van Enterprise IT  te verbeteren. Op deze manier verstevigt DMP haar concurrentiepositie in deze zeer competitieve markt. Het uitbreiden van kennis en ervaring speelt dan ook een cruciale rol. Ian Koch, accountmanager bij DMP, weet het goed te verwoorden: “Als we een nieuwe oplossing in de markt zetten, dan zorgen we er eerst voor dat we alle ins- en outs volledig onder de knie hebben.”
De dienstverlening van DMP is opgebouwd rond de pijlers Store, Protect & Manage. De klanten kunnen altijd zelf kiezen of ze de IT en data in eigen beheer, in de infrastructuur van DMP (als managed service) of bij een externe cloudprovider willen onderbrengen. Ian Koch: “Ons doel en filosofie is steeds dat we de klanten optimaal willen ondersteunen en adviseren bij het invullen van de eerste twee pilaren. We passen de implementatie helemaal aan op de klantwens en geven ze daarna de keuze tussen zelf beheren of laten beheren.” Sven Schoenaerts, Managing Director Benelux Area NetApp: “Public cloud jaagt innovatie aan. Wie innovatief wil zijn en er niet gebruik van maakt, laat veel mogelijkheden liggen. Hiervoor werken we graag samen met DMP. Deze samenwerking voldoet goed en daar zijn we uiteraard erg blij mee.”
DMP is als gecertificeerde aanbieder ook beschikbaar om als uitwijklocatie te fungeren voor financiële dienstverleners alsmede lokale en landelijke overheden. De gebruikte technologie is helemaal geoptimaliseerd om te voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevens) ook wel bekend als GDPR. Daarmee wordt klanten veel zorgen uit de hand genomen.

Een mooie uitdaging

Een klant van DMP was op zoek naar een oplossing als vervanging van de bestaande datacenterinfrastructuur. Essentieel daarbij was het gebruik van cloudservices zodat de capaciteit continue naar boven of beneden bijgesteld kon worden. De flexibiliteit van de public cloud is daarbij een belangrijke bouwsteen. Onderdeel van de wens was een efficiënte omgeving met beperkte beheerlast. Bovendien was het gewenst om een deel van de infrastructuur op basis van een OPEX-model te realiseren. (Betalen voor gebruik en niet investeren in systemen). Tenslotte moest alles toekomst zeker zijn en geen blok aan het been worden bij komende ontwikkelingen.
De oplossing van DMP werd een hybride datacentrum. Hierbij zijn de primaire processen van de klant ondergebracht in het eigen on-premises datacentrum met hoge beschikbaarheid. Bovendien is dit gecombineerd met een 24/7 DMP Professionals. Het contract biedt de mogelijkheid om later over de gaan op een hybride IaaS (Infrastructure as a Service) van DMP. Hierbij worden de IT-services 24/7 afgenomen bij de aanbieder.
DMP heeft de NetApp-strategie rondom DataFabric gebruikt. Organisaties kunnen hiermee hun data in zowel interne als externe cloudservices opslaan, beheren, delen, archiveren en beschermen. Hierdoor is DMP helemaal klaar om alle klantwensen te ondersteunen. “Het implementeren van een multi cloudomgeving, het constant controle hebben over de plaatsing van de data en de mogelijkheid om dynamisch capaciteit bij- of af te schalen zijn belangrijke componenten binnen de oplossingsstrategie van ons bedrijf”, aldus Ian Koch

NetApp Private Storage

DMP heeft voor deze klant een NetApp Private Storage (NPS) omgeving gebouwd waarmee een volledige datacontrole gegarandeerd is en er toch gebruik gemaakt kan worden van de voordelen van de cloud. “Klanten willen niet meer alles zelf doen. Ze hebben simpelweg de tijd en resources niet om voor alles een eigen specialisatie te bouwen. We zien daardoor dat er steeds meer vraag is naar hybride-cloudstrategieën en as-a-servicemodellen. Wat we samen met NetApp voor onze klant hebben gerealiseerd, is hét schoolvoorbeeld van hoe een goede hybride-cloudomgeving eruit moet zien. En daar ben ik best trots op”, aldus Ian Koch.
Het toepassen van de NPS-oplossing levert ongekende mogelijkheden waardoor bij intensieve processen zoals data-analyses en applicatieontwikkelingen cloudbursting gebruikt kan worden die hyperscalers (storage en compute in de cloud) aanbieden Daarbij houdt de klant altijd het veilige gevoel dat hij controle houdt over zijn data.
In het geval dat de uitwijkstrategie wordt gebruikt, gebeurt dit enkel als het absoluut noodzakelijk is. Daarmee worden alleen kosten gemaakt als dat echt nodig is.
Met NetApp Private Storage kan DMP haar klanten garanderen dat de data te allen tijde veilig en lokaal staat opgeslagen in de cloud van DMP. Hiermee wordt voldaan aan de strikte regelgeving rond dataprivacy. Klanten beschikken continue inzicht over de locatie van hun eigen data en kunnen hem elk moment aanpassen, beheren en verwijderen. Dit alles in lijn met de regelgeving. Sven Schoenaerts: “Data is, naast het personeel, je belangrijkste asset. Dat wil je dus zo goed mogelijk beschermen en beheren. Met Data Fabric helpen wij klanten de cloud te omarmen en met dezelfde technologie en veiligheid data te beheren. Of het nou on-premise of in de public cloud is.”

NetApp zorgt voor de juiste systemen

DataManagement Professionals (afgekort DMP) is in 2007 opgerichte serviceprovider. Het in Zeist gevestigde bedrijf heeft 45 medewerkers en profileert zich als een specialist met hoge kennis van zaken, Specialisatie is onder andere het combineren van on-premises IT en cloud infrastructuur. Het vinden van de juiste balans tussen on-premises IT en cloudstorage voor de opslag van data is de uitdaging die men beheerst. NetApp is een van de belangrijke leveranciers uit het portfolio. Sven Schoenaerts: “DMP versterkt zijn pitch richting klanten hiermee aanzienlijk. Ze hebben een aanbod dat gestoeld is op vrijheid en keuzemogelijkheden. Ze bieden een cloudomgeving waarin hun klanten hun data altijd onder controle houden, of het nou bij Azure of in hun eigen omgeving is ondergebracht. Mét exit-strategie; zodat ze tijdens de cyclus van een applicatie altijd tussen de economisch meest aantrekkelijke opties kunnen kiezen. Want als bedrijven ergens wars van zijn, is het wel vendor lockin.”

Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring