Compleet dienstenpakket rond Commvault HyperScale™-software en Appliance

Compleet dienstenpakket rond Commvault HyperScale™-software en Appliance

Zeist/Utrecht, 11 juni 2018 – Datamanagementspecialist DMP en Commvault, leverancier van enterprise-oplossingen voor back-ups, gegevensherstel, archivering en cloud computing, slaan de handen ineen voor het leveren van een compleet dienstenpakket rond de innovatieve HyperScale-producten van Commvault. Commvault introduceerde eerder dit jaar een nieuw concept waarbij organisaties na servers, netwerk en storage nu ook hun back-upomgeving op basis van een scale-out-benadering kunnen virtualiseren. Dat kan met de HyperScale-software of met de HyperScale Appliance.

HyperScale

Met de HyperScale-software is een gevirtualiseerde back-upomgeving te creëren op standaard-x86-hardware van leveranciers als Fujitsu, Cisco, Lenovo, HPE, Super Micro Computer, Huawei en Dell EMC. Commvault biedt hiertoe een referentiearchitectuur, zodat klanten vooraf de zekerheid hebben dat een oplossing volledig getest en gevalideerd is. Met de HyperScale Appliance biedt Commvault alle functionaliteiten in één hardware-appliance die compute, storage, datamanagement en analytics omvat.

Scale-out benadering

Volgens Rens Koopman, Country Manager Benelux bij Commvault, biedt de scale-out-benadering organisaties van elke omvang en in elke sector verschillende voordelen. “Om te beginnen is het met de HyperScale-software mogelijk om te profiteren van standaard-x86-hardware, waardoor op kosten te besparen is. Verder is het uitbreiden van de capaciteit bij een scale-out-aanpak eenvoudiger. Je kunt zonder enige downtime of noodzakelijke aanpassingen hardware toevoegen, die direct beschikbaar is. Wie kiest voor de HyperScale appliance, profiteert direct van een alles-in-eenoplossing die het beheer vereenvoudigt en het datamanagement van een organisatie naar een hoger plan brengt. In beide gevallen verlagen organisaties de TCO en optimaliseren ze hun back-upprocessen.”

Plug and play

Maurice Pastoor, COO van DMP, wijst erop dat veel organisaties op zoek zijn naar een plug&play-oplossing voor hun back-up. “Wij zijn al elf jaar heel actief met de Commvault-producten en onder meer nauw betrokken bij het testen van de HyperScale Appliance. Met deze nieuwe producten speelt Commvault in op de vraag naar flexibiliteit, eenvoud en schaalbaarheid. Wij gaan in de Benelux en in de rest van Europa gezamenlijk optrekken om dit concept in de markt te zetten. Daarbij is er maximale keuzevrijheid: de technologie is af te nemen als on-premise-oplossing of als managed dienst, maar ook een mix van beide is mogelijk. In alle gevallen profiteren klanten van de kwaliteit en het enorme trackrecord van Commvault en DMP op het gebied van datamanagement.”

Koopman is enthousiast over de samenwerking met DMP, dat enkele jaren geleden de eerste Europese Commvault-partner werd met een Tier 2 Support-certificering, de hoogste die Commvault biedt. “Dit betekent dat DMP zeer brede en diepe kennis heeft van onze technologie en daarom bij uitstek geschikt is om klanten te ondersteunen in het beschermen van hun belangrijkste assets: data.”


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring