Klanten

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is dé Nederlandse kennisorganisatie voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Vanuit zijn twee vestigingen in Amsterdam en Marknesse versterkt het NLR als kennisinstituut de innovatiekracht, de effectiviteit en het concurrentievermogen van overheid en het Nederlandse bedrijfsleven. Het NLR bestaat bijna 100 jaar en heeft 550 medewerkers in dienst.

Vanwege de aard van de werkzaamheden van het NLR zijn geheimhouding, beveiliging, vertrouwelijkheid en de integriteit van data cruciale aspecten binnen de organisatie. Het NLR werd de afgelopen jaren geconfronteerd met een explosieve datagroei, waardoorde huidige technologie van de bestaande storage-omgeving niet meer goed aansloot bij de eisen van het NLR: namelijk een hoge beschikbaarheid, betere performance en de behoefte aan een storagesysteem dat zowel SAN- als NAS-protocollen ondersteunt.

Het NLR heeft in beide vestigingen gekozen voor een redundante implementatie van de NetApp FAS8020 met ONTAPdatamanagementsoftware. DMP was verantwoordelijk voor het design van de oplossing bij het NLR. “De combinatie met DMP is sterk. Bij de implementatie van een systeem komt niet alleen vertrouwen in het product kijken; vertrouwen in de mensen die het moeten implementeren is net zo cruciaal”, aldus Hugo van Dort, senior beheerder bij het NLR. “Bij DMP is dat gewoon goed gegaan.”

Wilt u meer weten over de ervaringen van het NLR met DMP en NetApp?

Download case als PDF bestand

Heeft u een dringende vraag over storage, dataprotectie of managed services?

Direct ondersteuning

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?