Klanten

Isah levert business software die wereldwijd door bedrijven uit verschillende sectoren wordt toegepast om real time inzicht te krijgen in planning, voortgang en winstgevendheid. Isah heeft vestigingen in meerdere landen en het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Eén van de belangrijkste eigendommen van Isah is de broncode van de software die zij leveren. Daarnaast beschikt het bedrijf net als iedere andere organisatie over belangrijke bedrijfsgegevens die cruciaal zijn om te bewaren. Daarom vindt Isah het van groot belang om regelmatig een back-up te maken van de gegevens. Backup draait om zekerheid en daarom schakelde Isah de expertise van DataManagement Professionals in om de back-up en disaster recovery-strategieën te evalueren en verbeteren.

Veiligheid zonder garanties

Als organisatie maakt Isah al jaren back-ups van alle belangrijke data. Hierbij gaat het om eenvoudige file servers met een aantal Word-documenten en e-mails tot aan de broncode van de softwareoplossingen. Jos van Baal, Manager Product Development bij Isah, vertelt hoe de back-ups aanvankelijk werden gemaakt: “In het begin hadden wij een redelijk traditionele back-up-strategie. Iedere dag werd een back-up gemaakt van de systemen en deze data werd vervolgens naar tape gekopieerd en op een externe locatie bewaard. Dit moest ervoor zorgen dat bedrijfsgegevens bewaard bleven op het moment dat zich een calamiteit zou voordoen, zoals een brand.” 

Transitie van tapes naar cloud

Isah besloot om het back-up-proces te moderniseren met de back-up- en recovery-software van CommVault. Hierbij werd in eerste instantie gekozen om de back-up naar tape te vervangen door back-up naar disk. Er waren nog altijd veel overeenkomsten met de oorspronkelijke back-up-aanpak, maar het was een belangrijke eerste stap in het veranderingsproces.  

Download case als PDF bestand

Heeft u een dringende vraag over storage, dataprotectie of managed services?

Direct ondersteuning

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?