Blog: Ongestructureerde data en Komprise

Blog: Ongestructureerde data en Komprise

Ongestructureerde data groeit snel, zit vaak vast in silo’s en is moeilijk te analyseren. We merken dan ook deze ongestructureerde data vaak jarenlang worden bewaard op dure primaire storage. Naar schatting is meer dan 60% van alle ongestructureerde gegevens in organisaties de afgelopen 12 maanden niet gebruikt. Datamanagement voor ongestructureerde en zogenaamde ‘cold data’ moet daarom veranderen. We denken dat we een geweldige oplossing hebben gevonden om u te helpen met uw ongestructureerde data: Komprise.

Komprise en ongestructureerde data

Komprise analyseert gegevens binnen enkele minuten en geeft goed inzicht in grootte, leeftijd en type gegevens. Het doet dit zonder noodzakelijke specifieke hardware, agents of een complexe configuratie. Een installatie is binnen een uur voltooid. De resultaten worden snel daarna gepresenteerd. Alles via een soepele en heldere userinterface.

Na de analyse kunnen we koude data archiveren naar een ander, goedkoper platform. Dit leidt vaak tot onmiddellijke kostenreductie. Zonder de gebruikerservaring of applicaties te beïnvloeden. Komprise interfereert niet met het hot-data-pad. Daarnaast ondersteunt Komprise een breed scala aan leveranciers voor zowel bron als bestemming. Met de schaalbare technologie schaalt het van enkele TB naar honderden PB over meerdere locaties.

Komprise biedt ook een speciale datamigratieoptie om ongestructureerde bestandsgegevens van elke bron naar elke bestemming, on-premises, in de cloud, te migreren. Als er meer inzicht nodig is, kan deep analytics een virtueel data lake creëren met queries over ongestructureerde metadata.

Analyze & Archive met DMP en Komprise

Komprise software wordt as-a-service aangeboden door DMP. Met een gratis proof-of-concept en een pay-per-use-model voor zowel analyse als archivering is het de juiste oplossing voor inzicht in uw ongestructureerde bestandsgegevens.

Wil je meer weten over Komprise en ongestructureerde data? Een tijdje geleden hebben we een live demonstratie gegeven. Je kunt de YouTube-video hieronder bekijken. Uiteraard kunnen wij een live demo of proof-of-concept op locatie verzorgen. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Martijn Moret, de auteur van deze blog. Martijn Moret is Solution Architect bij DMP en heeft meer dan 20 jaar ervaring met enterprise IT- en datacenteroplossingen. Neem contact op met Martijn via ons centrale telefoonnummer +31 85 401 34 34.

Meer informatie: https://www.komprise.com/wp-content/uploads/Komprise-Overview-webRGB.pdf


Algemeen: +31 85 401 34 34
Support: +31 85 401 34 30
© DataManagement Professionals - Privacy - Cookieverklaring