Blog: Ongestructureerde data en Komprise

Blog: Ongestructureerde data en Komprise

Ongestructureerde data groeit snel, zit vaak vast in silo’s en is moeilijk te analyseren. We merken dan ook deze ongestructureerde data vaak jarenlang worden bewaard op dure primaire storage. Naar schatting is meer dan 60% van alle ongestructureerde gegevens in organisaties de afgelopen 12 maanden niet gebruikt. Datamanagement voor ongestructureerde en zogenaamde ‘cold data’ moet veranderen. En dat is precies waar de oplossing van Komprise u mee helpt.

Ongestructureerde data analyseren enb archiveren met Komprise

Komprise analyseert gegevens binnen enkele minuten en geeft goed inzicht in grootte, leeftijd en type gegevens. Het doet dit zonder noodzakelijke specifieke hardware, agents of een complexe configuratie. Een installatie is binnen een uur voltooid en de resultaten worden snel daarna gepresenteerd. Alles via een soepele en heldere userinterface.

Maar aan analyse alleen heeft u nog niet zoveel. Dat besef is er ook bij Komprise. Na de analyse kunnen we koude data archiveren naar een ander, goedkoper platform. Dit leidt vaak tot onmiddellijke kostenreductie. Zonder de gebruikerservaring of applicaties te beïnvloeden. Komprise interfereert niet met het hot-data-pad. Daarnaast ondersteunt Komprise een breed scala aan leveranciers voor zowel bron als bestemming. Met de schaalbare technologie schaalt het van enkele TB naar honderden PB over meerdere locaties.

Komprise biedt ook een speciale datamigratieoptie om ongestructureerde bestandsgegevens van elke bron naar elke bestemming, on-premises, in de cloud, te migreren. Als er meer inzicht nodig is, kan deep analytics een virtueel data lake creëren met queries over ongestructureerde metadata.

Analyze & Archive met DMP en Komprise

Komprise software wordt as-a-service aangeboden door DMP. Met een gratis proof-of-concept en een pay-per-use-model voor zowel analyse als archivering is het de juiste oplossing voor inzicht in uw ongestructureerde bestandsgegevens.

Wil je meer weten over Komprise en ongestructureerde data? Een tijdje geleden hebben we een live demonstratie gegeven. Je kunt de YouTube-video hieronder bekijken. Uiteraard kunnen wij een live demo of proof-of-concept op locatie verzorgen. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina.

Meer informatie: https://www.komprise.com/wp-content/uploads/Komprise-Overview-webRGB.pdf

Wilt u hier meer over weten?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring