Blog: NetApp, Data Fabric & de cloud

Blog: NetApp, Data Fabric & de cloud

We kennen NetApp als een innovatieve en bepalende speler op de storage markt. Bij NetApp staat de data centraal, de zogenaamde Data Fabric visie. Deze visie sluit goed aan op onze eigen visie op data, dataprotectie en datamanagement. Vandaar ook ons jarenlange partnership met NetApp. In dit artikel gaan we in op de NetApp innovaties van de laatste jaren en bespreken we hoe NetApp zich verhoudt tot de cloud.

NetApp, innovaties en ontwikkelingen

De NetApp snapshot en replicatie technologie biedt veel mogelijkheden en wordt door gebruikers goed gewaardeerd. De afgelopen jaren hebben we veel NetApp-innovaties mogen begroeten. Denk daarbij aan de adoptie van all-flash, data protectie en beschikbaarheidssoftware (denk aan MetroCluster technologie). Daarnaast is er in de breedte uitgebouwd met de komst van de E-series, SolidFire en HCI. En als laatste ontwikkeling MAX Data, het gebruik van persistent memory als primaire storage laag met ultra lage latency. Maar ook is er een ontwikkeling geweest in de software, zowel in de storage arrays met cluster ONTAP, Element OS en SANtricity. Daarnaast heeft NetApp ontwikkeld op het gebied van management, performance en integratie software.

Wat is Data Fabric en wat betekent het voor NetApp en de cloud?

Aan de basis van alle ontwikkelingen en innovatie bij NetApp staat de Data Fabric-visie. Deze visie is een aantal jaar geleden bedacht waarin de data centraal staat en vrij kan bewegen tussen private, multi, hybrid en public cloud. Data Fabric vereenvoudigt en integreert databeheer in de cloud en op locatie om zo de digitale transformatie te versnellen. Door Data Fabric levert NetApp consistente en geïntegreerde hybrid cloud data services voor zichtbaarheid, insights, toegang, controle en protect. On-premises was dit al mogelijk, maar de afgelopen tijd is het Data Fabric ook volledig opgenomen in de public cloud. Hierbij staan de drie grote spelers centraal: AWS, Azure en GCS.

NetApp technologie, producten en de cloud

NetApp heeft een protocol ontwikkeld wat het mogelijk maakt om efficiënt data te repliceren tussen verschillende NetApp systemen. Dit is het SnapMirror protocol. Daarnaast is de NetApp storage technologie beschikbaar gemaakt in de public cloud. Van een cloud ONTAP systeem tot NAS storage volumes, alles is mogelijk in de public cloud. Ook is er software beschikbaar gemaakt om dit mogelijk te maken, in te richten en te beheren.

Een aantal belangrijke producten die de Data Fabric mogelijk maken in de hybrid cloud:

  • Cloud volumes ONTAP– Volledige NetApp storage in de public cloud.
  • Cloud manager – Centraal platform om je on-premises en cloud storage te beheren
  • Azure NetApp files – File service in Azure gebouwd op NetApp technologie
  • Cloud volume services for AWS – File service in AWS gebouwd op NetApp technologie
  • Cloud volume services for Google – File service in Google
  • Fabric orchestrator – Beheer je data in een multi-cloud wereld
  • Cloud Insights – Monitor, optimaliseer en beveilig je hybrid cloud infrastructuur

Wilt u meer weten over hoe om te gaan met uw data in de cloud? Of specifieke NetApp expertise? Vul dan het formulier op deze pagina in en we nemen contact met je op.

Links & bronnen:

Datasheets:

Cloud manager: https://cloud.netapp.com/hubfs/OnCommand_Cloud_Manager_solution_brief-1.pdf

Meer weten over NetApp of Support?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring