Blog: Alles wat u moet weten over OneDrive back-up

Blog: Alles wat u moet weten over OneDrive back-up

In deze tijden waarin meer en meer remote wordt gewerkt, wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van Microsoft Office 365. En daardoor ook van applicaties zoals Microsoft OneDrive. Met OneDrive kunnen werknemers eenvoudig bestanden synchroniseren, overal openen en bewerken. Super makkelijk en eenvoudig. Wat gebruikers vaak niet weten, is dat de standaard back-up van Microsoft beperkt is en zeker geen garantie biedt dat uw bestanden veilig zijn en toegankelijk blijven. Daar leest u hier meer over. In dit artikel zoomen we verder in op OneDrive en de redenen waarom het regelen van een OneDrive back-up belangrijk is.

Vraag een gratis demo op maat aan

De standaard back-up van Microsoft

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Microsoft een Shared Responsibility model hanteert. De gebruiker is hierbij te allen tijde verantwoordelijk voor de data, endpoints, access management en de accounts in een Microsoft 365 omgeving. Dat geldt dus ook voor gegevens in OneDrive. Daarbij komt dat men een Retention Policy heeft voor OneDrive. Het is goed om het volgende te weten over het bewaarbeleid van OneDrive:

  • U kunt items in de OneDrive prullenbak herstellen. Maar items in de Prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd.
  • Als uw Prullenbak vol is, bent u de oudste items automatisch na drie dagen kwijt.
  • Items uit OneDrive worden na 90 dagen uit de prullenbak verwijderd, gerekend vanaf de oorspronkelijke verwijderingsdatum. Dit ongeacht de prullenbak waarin ze zijn opgeslagen (eerste of tweede niveau).

OneDrive back-up: voorkom onnodig dataverlies

OneDrive bestaat uit een SharePoint-documentbibliotheek voor het uploaden van gegevens en een lokale map die de gegevens in uw cloudaccount kan synchroniseren met uw computer. Maar wat als u een OneDrive-bestand bent kwijtgeraakt of heeft verwijderd? Een prullenbak is geen back-up of disaster recovery oplossing. Bestanden permanent kwijtraken veroorzaakt ongemak en frustratie, maar kan direct een grote operationele impact op uw organisatie hebben. Dat hoeven we u niet uit te leggen. En gezien het Shared Responsibility model bent u verantwoordelijk voor de data, bij Microsoft hoeft u niet aan te kloppen voor hulp.

Daarbij, en misschien is dit een open deur: de juridische bewaartermijn voor administratieve gegevens en interne mail is in Nederland maar liefst zeven jaar. Het risico dat u belangrijke bestanden verliest wilt u toch niet lopen? Met een back-up dienst voor uw OneDrive bestanden verzekert u uw organisatie tegen juridische acties of geschillen waarbij uw bedrijf betrokken is.

Een oplossing voor OneDrive back-up

Met onze back-up dienst voor Microsoft Office 365 en OneDrive breidt u de standaardbescherming van Microsoft uit. Zo krijgt u een back-up met langere bewaartermijnen, meer recoverymogelijkheden bij calamiteiten en 24/7 toegang tot uw data. En dit alles met hetzelfde gemak, via de cloud, zonder lokale infrastructuur, waarbij u alleen betaalt voor het daadwerkelijke verbruik, per mailbox of per Terabyte. Hier leest u er meer over. Wilt u meer weten? Vul dan het contactformulier op deze pagina in of bel met +31 88 3282 648.

Bronnen:

  • Microsoft: 1, 2 en 3 en 4

Meer weten over Office 365 Back-up?


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring