Beter datamanagement met gevirtualiseerde back-up

Beter datamanagement met gevirtualiseerde back-up

Hoe bescherm je je data op zo’n manier dat het veilig, kosteneffectief én inzichtelijk is? Met de explosie aan data waar nagenoeg elke organisatie mee te maken heeft, komt deze vraag steeds hoger op de agenda. En het lijkt alsof de traditionele manier van scale up – het continu opschalen van de omgeving – zijn langste tijd heeft gehad. Daarom lanceert softwareleverancier Commvault nu zijn scale-out HyperScale-software. Beter datamanagement met gevirtualiseerde back-up!

Het belangrijkste kenmerk van de traditionele scale up-aanpak is het apart inrichten, beheren en upgraden van losse servers, netwerk- en storagecomponenten. Deze worden doorgaans apart gekocht of gehuurd, waarbij er geen enkele sprake is van standaardisatie. Bij upgrades zijn vaak tijdrovende en kostbare migraties nodig. En de alsmaar toenemende complexiteit maakt het beheren van dergelijke omgevingen steeds lastiger. Het is duidelijk dat scale up eindig is en dat op een gegeven moment de wal het schip keert.

Scale up is relatief kostbaar, vereist veel beheer en vergroot de complexiteit van een infrastructuur. Slecht nieuws in een tijd dat data een steeds belangrijker bedrijfsmiddel wordt. Met de Commvault HyperScale creert u een gevirtualiseerde back-upomgeving op standaard x86-hardware.

Samenwerkende nodes

Met scale out is dat te voorkomen. Een scale out-cluster is te definiëren als een reeks gelijkwaardige nodes, die onderling naadloos samenwerken. Naarmate nodes worden toegevoegd of verwijderd, nemen doorvoer- en rekencapaciteit en bandbreedte toe of af. Upgrades zijn mogelijk door nieuwe nodes toe te voegen aan het cluster en gebruikers, workloads en data zijn naadloos naar nieuwe nodes te verplaatsen. Oude nodes zijn zonder enige downtime te verwijderen. Daarbij kan machine learning zorgen voor zelfherstel en automatische afstemming van bronnen in het cluster om tegemoet te komen aan veranderende eisen. De voordelen hiervan zijn evident. Het convergeren van een gediversifieerde back-upomgeving naar een enkel compute-, netwerk- en opslagcluster met native cloud en hypervisor-integratie heeft een duidelijke waarde voor elke organisatie. Hiermee sluit back-up zich aan bij de virtualisatiegolf van de afgelopen jaren, die heeft gezorgd voor een enorme efficiëntieslag voor wat betreft de inzet van technologie.

Alles-in-één gevirtualiseerde back-up oplossing

Natuurlijk is het mogelijk om dergelijke gevirtualiseerde back-upoplossingen in een dienstenvorm af te nemen. Zoals met DataManagement-as-a-Service (DMaaS) van DMP. Op deze manier verminderd u direct de beheerslast voor uw organisatie en optimaliseert u uw back-up omgeving door continue monitoring en health checks. DMP is al elf jaar actief met Commvault-producten en als eerste en enige Commvault Service Advantage Master ter wereld nauw betrokken bij het testen en doorontwikkelen van de HyperScale Appliance. Beide bedrijven trekken nu in de Benelux gezamenlijk op bij het leveren en implementeren van de technologie. Met de HyperScale-technologie profiteren organisaties van standaard x86-hardware, waardoor op kosten te besparen is.

Commvault levert de HyperScale-technologie met brede applicatie-, cloud- en hypervisor-ondersteuning. Daarnaast diverse integratiemogelijkheden met ruim twintig storage-leveranciers. Verder is het uitbreiden van de capaciteit bij een scale out-aanpak eenvoudiger. Er is zoals gezegd zonder enige downtime of noodzakelijke aanpassing hardware toe te voegen, die daarna direct beschikbaar is. Wie kiest voor de speciale HyperScale-appliance, profiteert direct van een alles-in-één-oplossing. Vereenvoudig het beheer en breng het datamanagement van uw organisatie naar een hoger plan brengt. In beide gevallen verlagen organisaties de TCO en optimaliseren ze hun back-upprocessen.

DMP en Commvault leveren een compleet dienstenpakket rond de HyperScale-producten. Zij organiseren onder meer kennissessies over de technologie. Meer informatie daarover en over try&buy-mogelijkheden is te vinden op www.dm-p.com/cloud-moment.


Algemeen: +31 88 3282 648
Support: +31 88 3282 610
© DataManagement Professionals - Privacy - Milieubeleid - Cookieverklaring