Actueel

Klaverblad Verzekeringen kiest na een marktoriëntatie voor DMP als leverancier van een nieuw datamanagementplatform. DMP bouwt voor de verzekeraar een nieuw on-premises-platform op basis van NetApp- en Commvault-technologie. 

De verzekeraar startte met de marktoriëntatie, omdat de bestaande storage- en back-upomgeving aan vervanging toe was. “Ons bestaande platform voldeed niet meer goed aan de eisen die we nu stellen aan databeschikbaarheid, databeveiliging en het toewijzen van data aan bepaalde storage”, zegt Donald Lubbers, afdelingshoofd Systeembeheer bij Klaverblad. “De eisen op het gebied van compliancy worden voor financiële dienstverleners steeds strenger, en ook databeveiliging wordt steeds belangrijker. Denk alleen al aan de recente ransomware-aanvallen.”

Klaverblad stelde een open pakket van eisen op en vroeg een aantal leveranciers hun visie te geven over de toekomst van datamanagement bij het bedrijf. Klaverblad koos na een selectietraject voor het plan van DMP. De partijen tekenden een overeenkomst voor de komende vijf jaar. Klaverblad vervangt samen met DMP de bestaande storage- en back-upomgeving met een bewezen combinatie van NetApp- en Commvault-technologie. 

“Het plan van DMP sprak ons het meest aan, omdat zij op basis van ons pakket van eisen het best begrepen wat wij zochten en aangaven ons op een consistente manier door het proces heen te zullen begeleiden”, zegt Lubbers. “Daarnaast beschikt DMP over veel kennis en expertise op het gebied van datamanagement. Hun presentatie en voorgestelde oplossing gaven ons het vertrouwen dat DMP ons kan helpen onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.”

“Met deze nieuwe omgeving zijn we beter in staat om in te spelen op de actuele verplichtingen, eisen en behoeften rond data”, aldus Lubbers. “Storage is flexibel toe te wijzen aan verschillende typen toepassingen en data is sneller en beter beschikbaar. We zijn veel beter beschermd tegen calamiteiten en zijn heel snel weer operationeel. Ook zijn we minder tijd kwijt aan beheer.” 

“Wij kijken uit naar de samenwerking met Klaverblad. Klaverblad gaf heel concreet aan waar het bedrijf naar op zoek was voor zijn datamanagement, zonder direct te kiezen voor bepaalde merken of technologieën”, zegt Ian Koch van DMP. “Deze open aanpak bood ons de mogelijkheid om een optimale best-of-breed oplossing samen te stellen, waarmee Klaverblad zijn datamanagement naar een hoger plan kan brengen.”

Bel +31 85 401 34 30 of maak een terugbelverzoek

Heeft u een dringende vraag over storage, dataprotectie of managed services?

Direct ondersteuning

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?